Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Avdelningschef samhällsskydd till Uppsala brandförsvar

Diarienr:
RÄN-2021-00115
Arbetsplats:
Uppsala brandförsvar
Förvaltning:
Brandförsvaret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi erbjuder möjligheten att tillsammans med många kompetenta och engagerade medarbetare vara med och driva utvecklingen för ett bättre skydd mot olyckor. Tjänsten passar dig som vill leda och utveckla människor i en organisation som satsar på området samhällsskydd och vill ligga i framkant inom tillsyn och brandskydd i byggprocessen. Ett stort brandförsvar i ett expansivt område med både storstad och landsbygd kan bli din nästa arbetsplats!

Uppsala brandförsvar är ett gemensamt brandförsvar för kommunerna Tierp, Uppsala och Östhammar och arbetar på uppdrag av en gemensam räddningsnämnd. Vi arbetar för att kommunerna ska vara trygga och säkra för de som bor, verkar och vistas där. Vi är drygt 400 medarbetare varav över hälften är Räddningspersonal i Beredskap, RiB.

Hos oss finns stora möjligheter att påverka och utveckla hur vi arbetar för ett bättre skydd mot olyckor i ett område med bred riskbild. Att utvecklas tillsammans med andra är viktigt för oss. Uppsala brandförsvar har ett brett samarbete med andra räddningstjänster i regionen. Vi engagerar oss ofta i nationella och regionala projekt. Vi erbjuder också löpande kompetensutveckling för att utveckla ett hållbart och kvalitativt ledarskap.
Här kan du läsa mer om oss.

Ditt uppdrag

Du är en av tre avdelningschefer som tillsammans med brandchefen ansvarar för att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål. Du blir en viktig del i brandförsvarets ledningsgrupp. I din roll har du ansvar för avdelningens verksamhet, personal och ekonomi, men du får också stöd i ekonomi-, HR- och kommunikationsfrågor av brandförsvarets stab. Din avdelning består av två enheter: Tillsyn & Remiss och Samhällsbyggnad & Tillstånd samt ett administrativt stöd. Du är chef över de två enhetscheferna och administratören. Avdelningen har flera viktiga uppdrag; tillsyn enligt LSO och LBE, tillstånd enligt LBE, olycksundersökning, remiss av plan- och byggärenden, sotningsverksamheten, automatlarmssamarbeten, rådgivning m.m. Avdelningen arbetar också med att utveckla samarbeten för individanpassat brandskydd i kommunerna.

Om du är intresserad finns det möjlighet att ingå i brandförsvarets operativa organisation i en ledningsfunktion som passar ditt intresse och din kompetens.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.

Din bakgrund

Vi söker dig med goda ledaregenskaper och relevant arbetslivserfarenhet från verksamhetsområdet. Du har brandingenjörsexamen alternativt examen från MSB:s utbildning Tillsyn och annan olycksförebyggande verksamhet B. För dig som är brandingenjör är påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer meriterande. Vi efterfrågar också ett starkt samhällsintresse. Körkort B är ett krav.

Om du dessutom har erfarenheter från något av följande områden är det meriterande: 

  • ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi
  • erfarenhet från politiskt styrd organisation, gärna räddningstjänst.
  • ledarskapsutbildning 
  • kunskap i systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM)
  • plan- och byggprocesser 
  • tillsyn och annan myndighetsutövning 
  • arbete med jämställdhet och mångfald
Som person har du förmåga och intresse att utöva ett gott ledarskap. Du är tydlig, motiverar och skapar engagemang. Vi värdesätter att du kan se frågor i ett större perspektiv och kan se de långsiktiga konsekvenserna av beslut. 

Titta gärna på filmen om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Elisabeth Samuelsson, brandchef, 018-727 30 01, eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06. 

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges Ingenjörer, Fredrik Noén, 018-727 31 11
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Brandmännens riksförbund, Kenneth Eriksson, kennet.eriksson@brandfacket.se


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till Uppsala brandförsvar. Vi ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Tjänst hos oss kan innebära att den anställde krigsplaceras vid Uppsala brandförsvar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsalabrandforsvar.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet