Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Socionomer med inriktning myndighetsutövning och familjebehandling

Diarienr:
SCN-2021-00401
Arbetsplats:
Enheten för säkerhetsplanering
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom med erfarenhet inom familjebehandling och myndighetsutövning? Vill du få möjlighet att fördjupa dig inom säkerhetsplanering och Signs of safety?

På socialförvaltningen finns myndighetsutövning och insatser under samma tak och vi är en av Sveriges största socialtjänster. Vi har en stor bredd av verksamheter i egen regi, till exempel HVB-hem, familjeenheter, öppenvård och en mängd behandlingsinriktningar. Flera satsningar görs på kvalitetsarbete och en av dessa är den nya enheten för säkerhetsplanering. Syftet är att skapa tiden och utrymmet för att kunna göra säkerhetsplaneringar utifrån familjernas egna förutsättningar och stärka nätverksarbetet kring barnet. Läs gärna mer om socialförvaltningen här.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med säkerhetsplaneringar utifrån förhållningssättet Signs of safety. Du kommer att handlägga svårare ärenden där det finns hög oro för barnet och där socialtjänsten har eller överväger att placera barnet utanför det egna hemmet. Arbetet sker i nära samarbete med barnet, familjen och övriga nätverket där man tillsammans arbetar fram en plan för att säkerställa barnets skydd i hemmet.

Säkerhetsplaneringsenheten är en insats som utredningsenheterna och placeringsenheterna beviljar. I säkerhetsplaneringsarbetet ingår även familjebehandling i kombination med myndighetsutövning. Du kommer även att ha en samordnande funktion samt leda nätverksmöten. Ni kommer att samarbeta i mindre team kring familjerna med stöd av enhetschef, specialisthandläggare och övriga kollegor.

Som socialsekreterare på säkerhetsplaneringsenheten krävs en hög grad av flexibilitet och att kunna ställa om utifrån den enskilda familjens behov. Målsättningen är att flera barn ska få sina behov tillgodosedda på hemmaplan.

Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du har flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och ungdom på systemteoretisk och lösningsfokuserad grund alternativt flera års erfarenhet av familjebehandling på systemteoretisk och lösningsfokuserad grund. B-körkort är en förutsättning för att kunna genomföra arbetet såväl som vana vid olika datorprogram och system. Har du också erfarenhet av arbete med säkerhetsplaneringar eller av att leda nätverksmöten är detta meriterande.

Som person har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du behöver även tycka att det är inspirerande att vara med och utveckla och förändra verksamheten utifrån ett kvalitetsperspektiv. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Det är en fördel om du även är kreativ och kan hitta idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Charlotta Syrén, 018-727 0941.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR - Maria Persson, 018-727 24 24
Vision - Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan är du välkommen att kontakta enheten för kompetensförsörjning, 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet