Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förskollärare till nyrenoverad förskola i Fålhagen

Diarienr:
UBN-2021-04646
Arbetsplats:
Petterslunds förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att arbeta på en förskola där du på ett inflytelserikt sätt får ta plats och där lekfullt lärande värdesätts? Vill du vara en del av ett arbetsteam där man dagligen arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö för barnen? Välkommen med din ansökan till tjänsten som förskollärare!

Petterslunds förskola bedriver pedagogisk verksamhet och omsorg för barn i åldern 1-5 år. Vi är Uppsalas första kommunala förskola och vi startade vår verksamhet 1940. Efter en tids evakuering flyttar vi nu tillbaka till nyrenoverade kulturmärkta lokaler. Förskolan är liten och består av tre avdelningar. Förskolan ligger i Fålhagen i centrala Uppsala. Här har vi nära till parker, muséer, bussförbindelse med mera.

Mer information om oss hittar du här.

Ditt uppdrag

Att arbeta som förskollärare på Petterslunds förskola innebär i första hand att ansvara för utbildningen och den dagliga omsorgen för barnen tillsammans med arbetslaget och planera och genomföra aktiviteter enligt förskolans läroplan och kommunens styrdokument. Dessutom kommer du att synliggöra barns läroprocesser och utveckling med hjälp av dokumentation, skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö samt uppmuntra barnen till kreativitet och kunskapsbyggande. Din närmaste chef kommer att vara rektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

För att arbeta som förskollärare hos oss krävs det att du har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan, förskollärarlegitimation/alternativt inväntar legitimation. Vidare har du god kännedom om skolans styrdokument samt förskolans läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda datorkunskaper. Vi tror att du är en person som drivs av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och att ha ett jobb som gör skillnad.

Erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt och arbete på förskola med hög andel barn med annat modersmål än svenska är meriterande. Vi värdesätter även eventuell handledarutbildning och vidareutbildning gällande barns språkutveckling. 

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kerstin Sandén, Rektor, 018-727 75 76

Facklig företrädare: 
Göran Blomberg, Lärarförbundet 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet