Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Biståndshandläggare till omsorgsnämndens myndighet i Uppsala

Diarienr:
OSN-2021-00403
Arbetsplats:
Omsorgsnämndens myndighet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bidra till att hitta bra stöd och en fungerande vardag för de som har rätt till hjälp och stöd från oss? Trivs du med ett mångsidigt arbete, att få arbeta med människor, att ständigt ställas inför nya och spännande utmaningar - då kan detta vara en tjänst för dig!

Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, bedöma behov och fatta beslut samt följa upp beslutade insatser. Arbetet är till stor del självständigt men sker även i nära samverkan med kollegor och chef. I arbetet ingår att träffa brukare och företrädare samt att samverka med olika aktörer till exempel utförare eller andra myndigheter i brukarens nätverk och såväl internt som externt. En stor del av arbetet innebär att dokumentera utifrån de enskildas ansökningar och i relation till aktuell lagstiftning. Målet med vårt arbete är att i samverkan med brukare och andra aktörer hitta ett bra stöd som bidrar till en fungerande vardag för de som har rätt till stöd och hjälp från oss utifrån gällande lagstiftning.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att informera, utreda, bedöma och besluta om insatser enligt socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade samt följa upp beslut och insatser enligt samma lagrum. Dokumentation och individuella möten och vårdplaneringar är andra viktiga delar av uppdraget.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen, examen från sociala omsorgsprogrammet eller högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Det är dessutom meriterande om du har utbildning inom MI. Du ska ha erfarenhet av handläggning och myndighetsutövning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete som biståndshandläggare, myndighetsutövning inom funktionshinderomsorg och/eller myndighetsutövning inom äldreomsorg.

Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har goda kunskaper i dokumentation, goda systemkunskaper samt kunskap inom IBIC.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en person som är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Sist men inte minst söker vi dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Theresia Larsson, enhetschef, 018-727 51 25 eller Carina Gustafsson, enhetschef, 018-727 51 10

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson 018-727 24 24
Vision, Anna-Maria Samuelsson, 018-727 51 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse till 2022-03-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet