Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare gymnasiet i engelska 55% och spanska 25%

Diarienr:
UBN-2021-04583
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar, att få vara med och utbilda framtidens medborgare och att arbetet är väldigt mångsidigt. 

Här får du chansen att arbeta på en skola där bildning och kreativitet och företagande är ledorden. Våra lärare arbetar undersökande med flexibilitet och variation i undervisningen för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. Ellen Fries gymnasium präglas av en nyfikenhet på elevens lärandeprocess och vetskapen om att samarbete med elever och kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper. Vi öppnade skolan hösten 2020 och bygger upp skolan läsår för läsår och med fler elever varje år.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande. Det ingår även att bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar samt samarbeta med övrig skolpersonal för att skapa en bra arbetsmiljö.

Tjänsten kan komma att delas beroende på sökande. Engelskan är ett vikariat för höstterminen 2021 medan spanskan är för hela läsåret.

Din bakgrund

Du som söker jobbet som lärare gymnasiet på Ellen Fries gymnasium måste ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i gymnasieskolan. Det är också ett krav att du har erfarenhet av att arbeta som gymnasielärare. Därutöver kräver tjänsten god kännedom om gymnasieskolans styrdokument och läroplan och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.
Vi ser det som meriterande om du som söker har utbildning i MI (Motiverande samtal) och erfarenhet av undervisning i aktuella ämnen och att bedriva arbete med UF-företag. Det är även ett stort plus om du har goda datorkunskaper och kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Sist men inte minst söker vi dig som är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulla Klefbom, rektor, 018-727 98 10
Johan Furenborn, programrektor, 018-727 20 21.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning 018-727 30 18
Lärarnas Riksförbund, Helena Dubeck, 018-727 24 23.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2021-12-21 Omfattning: 80% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet