Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Samordnare till avdelning Hälsa- och sjukvård

Diarienr:
OSN-2021-00381
Arbetsplats:
Avdelning Hälsa- och sjukvård
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Du som har pågående studier inom organisationsteori, lärande och/eller utveckling eller kanske doktorerar, vill du hjälpa oss att samordna och utveckla kompetenshöjande insatser för legitimerad personal?

Inom ramen för den nya sammanhållna hälso- och sjukvårdsorganisationen vid vård- och omsorgsförvaltningen i Uppsala kommun satsar vi nu på olika sätt att särskilt stärka kompetensen.
Inom ramen för effektiv och nära vård 2030, en del av den regionala utvecklingen mot en förbättrad primärvård, kan finansiering disponeras för att arbeta kompetensförstärkande inom hälso- och sjukvården. Därför kan vi bland annat erbjuda sjuksköterskor att vidareutbilda sig på arbetstid redan till hösten samt utveckla ett etableringsår för nyexaminerad legitimerad personal inför vårterminen.

För detta söker vi nu dig som vill bidra till att utveckla formerna för detta och utlyser därför två projektanställningar på heltid eller deltid under september till december 2021. 

Ditt uppdrag

Du förväntas tillsammans med andra:

  • Ta fram och etablera en struktur kring ansökan om finansiering av arbetstid för vidareutbildning för sjuksköterskor, samt i förlängningen även annan legitimerad personal.
  • Ta fram arbetsformer som skapar förutsättningar för att ta tillvara ny kompetens i verksamheterna genom nya arbetssätt, intern utbildning och nätverkande.
  • Ta fram förslag på prioriterade områden för fortbildning för legitimerade för beslut i ledningsgruppen. Samordna via kommunens kursbokningssystem.
  • Utveckla en struktur för etableringsår för nyexaminerade legitimerade som kan lanseras under första kvartalet 2022 med fokus på kollegial samvaro, lärande på arbetsplatsen och kompetensutbyte. Former för rekrytering av legitimerade som praktiserar i våra verksamheter under slutet av utbildningen ska ingå.
Arbetet sker i självstyrande team, förankrat och inkluderande samt utgår ifrån projektet att rekrytera och behålla legitimerad personal med nära koppling till enheten för kompetensutveckling.

Din bakgrund

Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter alternativt har kompetens och erfarenhet inom organisationsteori, lärande och/eller utveckling. Meriterande är att ha arbetat med utvärdering, utredning och analys av organisationer och deras arbetssätt som grund för lärande och utveckling. Du är akademisk skolad dvs du har antingen akademisk examen eller pågående studier.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är van att ta ansvar och initiativ, lägga upp ditt arbete på ett strukturerat sätt och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Som person är du kreativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera vilket är viktigt eftersom ett av dina viktigaste verktyg är att intervjua, fånga goda exempel och utveckla dem till verksamhetsnära lösningar. En förutsättning för att lyckas i uppdraget är att du är duktig på att samarbeta och uttrycker dig väl på svenska såväl i tal men särskild i skrift.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten kontakta Claudia Reitz, verksamhetschef, 018-726 02 20 eller Karin Eduards, projektledare, 018 727 36 90.

Fackliga företrädare:
Kommunal 010-442 88 16 alternativt 018–7272440
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-677047

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.
Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst. Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad Omfattning: 50-100% Tillträde: 2021-09-01 till 2021-12-31 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet