Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare

Diarienr:
UBN-2021-04431
Arbetsplats:
Uppsala GS
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker vi på Uppsala GS dig som vill växa tillsammans med oss i Uppsala kommun. Som speciallärare hos oss är det viktigt att du verkligen vill göra skillnad ute i samhället. Välkommen med din ansökan!

Uppsala GS är Uppsalas kommunala gymnasiesärskola. Våra två skolenheter Fyrisskolan GS och Jälla GS är belägna i anslutning till Fyrisskolan respektive Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Gymnasiesärskolan har både individuellt program och sju nationella program och leds av en enhetsrektor samt två programrektorer. Uppsala GS har totalt cirka 125 elever och cirka 80 personal fördelade på de båda skolenheterna.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån styrdokument och verksamhetens mål och arbeta aktivt med elever i behov av stöd.

I uppdraget ingår att:

  • undervisa både enskilt och i grupp
  • bidra till verksamhetens utveckling
  • använda kompensatoriska hjälpmedel
  • stötta elever med särskilda behov

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har lärarlegitimation och speciallärarexamen. Det är meriterande om du har utbildning gällande neuropsykologiska funktionshinder, utbildning gällande språkstörning och tecken som stöd. Du ska ha erfarenhet av arbete med elever med intellektuell funktionsnedsättning, autism och/eller andra funktionsvariationer och flerårig undervisning på grundsärskola. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete på gymnasiesärskola, arbete med neuropsykiatriska funktionsvariationer, arbete med elever i behov av särskilt stöd och arbete med barn/ungdomar med stora psykosociala behov.
Du ska ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och grundläggande IT-kunskaper i Office 365. Det är även positivt om du har kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT), är väl förtrogen med olika digitala stödverktyg, kunskap inom AKK (alternativ och kompletterande kommunikation).

Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.
Sist men inte minst söker vi dig som har en god ledarskapsförmåga. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Barbro Björkell Överli, programrektor 018-727 97 23.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet  Gunnar Bäckström 018-727 96 44      
LR Eva Dahne 018-727 03 66 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet