Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kommunikatör med inriktning sociala medier och digitalt innehåll

Diarienr:
KSN-2021-01973
Arbetsplats:
Kommunikationsstaben Enhet D
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som kommunikatör med inriktning sociala medier och digitalt innehåll på Kommunikationsstaben, Uppsala kommun? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av möjligheten att få jobba med viktiga samhällsfrågor och gillar att arbeta med sociala medier och innehållsproduktion. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun har en central kommunikationsstab som stödjer kommunens alla förvaltningar och verksamheter i både det strategiska och det praktiska kommunikationsarbetet. Du kommer att ingå i ett team och arbeta tillsammans med strateger, samordnare och andra kommunikatörer med olika inriktning. I samråd med verksamhetsansvariga och kommunikationsstrateg och teamkollegor kommer du att bidra i din expertroll till teamets strategiska mål.

Ditt uppdrag

Arbetet handlar om att bära bilden av Uppsala stad och bidra till kommunens samhällsuppdrag genom såväl organiskt som betald närvaro i digitala kanaler.
Ditt uppdrag innefattar rådgivning och strategi kring sociala kanaler, innehållsproduktion i form av text, bild, grafiskt material och rörligt, samt spridning och analys. Du behöver behärska kanalerna och deras annonsplattformar.
Du kommer att inventera, utvärdera och föreslå metoder för hur det strategiska och praktiska arbetet i sociala medier kan utvecklas. Utöver att du själv planerar och producerar innehåll kan det innebära att du hjälper andra medarbetare med praktisk utbildning i sociala medier, främst LinkedIn, Facebook och Youtube och Instagram.

Din bakgrund

Du behöver vara driven, självständig och kreativ och vara van att arbeta operativt med innehåll i sociala medier. Du har erfarenhet av målgruppsanalys/-anpassning och kan bistå med att ta fram strategier för sociala medier för kommunens olika verksamheter. Du är snabb på att ta till dig ny teknik och förstår att spridning och analys är minst halva jobbet. Du behärskar kanalernas annonsplattformar och vet hur du optimerar och följer upp en kampanj. Det är en fördel om du känner dig bekväm med att producera film och video för digitala kanaler.
Du är en god skribent och van att producera digital copy Du har känsla för bra innehåll och förstår de sociala kanalernas särskilda förutsättningar. Du är kreativ och lösningsinriktad.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.
Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Lindqvist enhetschef  018-727 20 66

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2022-06-30 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-10-01 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet