Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef strategiska enheten på socialförvaltningen

Diarienr:
SCN-2021-00332
Arbetsplats:
Avdelning systemledning
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Som chef för strategiskt stöd får du möjlighet att bidra till att kommunens invånare ska kunna leva och utvecklas tryggt och självständigt. Vi söker dig med erfarenhet från liknande chefsroll, arbete med verksamhetsplaner, ekonomi-och verksamhetsbokslut och ett intresse för innovation och digitalisering. Är det du?

Avdelning systemledning består av tre enheter; service och administration, verksamhetsnära stöd och strategiskt stöd. Avdelningens uppdrag är att stödja kärnverksamheten så att förvaltningen lyckas med grunduppdraget och öka den politiska genomslagskraften. Vi arbetar systematiskt, hållbart och teambaserat mot samma mål med värdegrunden som utgångspunkt. Se filmen om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund.

Enheten för strategiskt stöd ansvarar för underlag och stöd till socialnämnden och förvaltningens ledningsgrupp samt vissa kommunövergripande frågor. Vi söker nu enhetens nya chef som vill bidra i socialförvaltningens gemensamma uppdrag. 

Ditt uppdrag

Enheten ansvarar för strategiskt stöd till socialnämnden, förvaltningsdirektör och avdelningschefer i förvaltningen inom samtliga av nämndens sakpolitiska ansvarsområden. I uppdraget ingår att ansvara för att hålla ihop arbetet med innovation, digitalisering och kompetensutveckling för förvaltningen.

Enheten ansvarar bland annat för att:
- bereda beslutsunderlag till nämnden och förvaltningens ledningsgrupp
- genomföra upphandlingar
- skriva fram avtalsförslag, avtalsuppföljningar och utvärderingar
- kommunövergripande ansvaret för samordningen av arbetet mot våld i nära relationer, hemlöshet, EU-migranter och ANDT-området

Som enhetschef har du ledningsansvar för enhetens verksamhet, medarbetare och ekonomi. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för de medarbetare som ingår i enheten. Du rapporterar till avdelningschefen för avdelning systemledning och ingår i dennes ledningsgrupp. Du leder och styr enheten mot uppsatta mål och ansvarar för att verksamheten har ändamålsenliga processer, och att dessa är väl förankrade hos samtliga medarbetare samt att verksamheten bedrivs resurseffektivt.

Din bakgrund

Vi söker dig med erfarenhet från en chefstjänst inom liknande verksamhet i kombination med samhällsvetenskaplig högskoleutbildning, som t.ex. statsvetare, jurist, personalvetare eller socionom, alternativt annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du är van att arbeta på strategisk nivå med flera olika perspektiv parallellt liksom av att verka i en politiskt styrd organisation. 

Vidare efterfrågar vi erfarenhet av arbete med verksamhetsplaner, ekonomi-och verksamhetsbokslut samt systematiskt arbetsmiljöarbete. Ett intresse för att arbeta med innovation, digitalisering och kompetensutveckling är ett krav, erfarenhet från detta är meriterande. Vi värdesätter eventuell erfarenhet av upphandling och kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU). Goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper och vana av att arbeta digitalt är krav. 

Som person har du en god ledarskapsförmåga och tar ansvar och driver enhetens arbete framåt för att nå resultat. Du tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av olika beslut. Du trivs med samverkan i olika sammanhang och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ola Jeremiasen, avdelningschef, 018-7278615 (nås bäst vecka 31)

Fackliga företrädare:
Vision Sofia Venemalm, 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges psykologförbund Marie-Louise Airikka Pilichi, 018–7278611
Ledarna Alexandra Södervall, 018-727 77 22

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning via växeln: 018-727 00 00 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet