Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetsutvecklare gymnasieskolan Uppsala kommun

Diarienr:
UBN-2021-04218
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du goda kunskaper om gymnasieskolan, erfarenhet som skolledare, och drivs av ett starkt utvecklingsfokus? I detta uppdrag får du möjlighet att samverka med både interna och externa parter såsom universitet och andra huvudmän. Välkommen med din ansökan!

Verksamhetsområde gymnasieskola har ca 950 medarbetare och omsättningen är ca 850 mkr. Våra viktigaste utmaningar är att fortsätta vår digitaliseringsresa, säkerställa att antalet elevplatser ökar i enlighet med befolkningsprognosen, ha en stabil ekonomi i balans och att vidareutveckla det systematiska kvalitetsarbetet med fokus på elevernas måluppfyllelse. För att fler elever ska gå i mål, har gymnasieledningen och skolledargruppen identifierat fyra övergripande utvecklingsområden:

  • Elevhälsans förbyggande och främjande arbete med fokus på elevernas lärande
  • Utveckling av introduktionsprogrammen
  • Utveckling av yrkesprogrammen
  • Strukturerat och systematisk kollegialt lärande

Både på våra enheter och på övergripande nivå är utvecklingsorganisation och analys prioriterade och inriktade mot en utvecklad undervisningspraktik. På övergripande nivå bedrivs utvecklingsarbetet bland annat i samverkan med Uppsala universitet. Exempel på detta är FoU-projekt där lärare tillsammans med några av våra lektorer som en del av sin tjänst bedriver klassrumsrelaterat utvecklingsarbete. En stor strategisk satsning är samverkansavtalet med Uppsala universitet inom ramen för det nationella ULF-projektet kring praktiknära forskning.

Ditt uppdrag

Tillsammans med chefen för kommunal gymnasieskola ansvarar du för att på övergripande nivå leda och styra verksamheten mot uppsatta mål.

Du utgör tillsammans med övriga verksamhetsutvecklare och gymnasiechefen gymnasieskolans ledningsgrupp och i ditt uppdrag ingår också att vara ställföreträdande gymnasiechef. Som en del av ledningsgruppen för gymnasieskolan är det viktigt att du dels stärker ledningsgruppen, men också kan arbeta med såväl strategiskt som operativt stöd till våra gymnasieenheter, och att du också är drivande och ansvarstagande i relation till dina egna avgränsade områden.

På uppdrag av verksamhetschefen för gymnasieskola driver du självständigt vissa avgränsade uppdrag men är också en utredningsresurs inom olika områden. De tre verksamhetsutvecklarna har både gemensamma och egna ansvarsområden och jobbar nära varandra. Utifrån den sökandes erfarenhet och kunskapsområden kan en omfördelning mellan verksamhetsutvecklarnas ansvarsområden komma att göras. Utifrån de behov vi i vår nuvarande fas ser, värdesätter vi särskilt erfarenhet och kunskap relaterat till skolans digitalisering på en strategisk nivå, strategiska fastighetsfrågor, samt analys av resultat och processer. Vi värdesätter också din förmåga att på ett uthålligt sätt kunna arbeta med processer som hanteras av andra avdelningar.

Du representerar även Uppsala kommuns gymnasieskolor i olika sammanhang.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet som skolledare i gymnasieskolan, goda kunskaper om gymnasieskolan, samt erfarenhet från liknande uppdrag inom offentlig förvaltning i en politiskt styrd organisation. Du har examen som gymnasielärare och har du genomgått den statliga rektorsutbildningen är det meriterande.

Det är också meriterande om du har erfarenhet och kunskap relaterat till skolans digitalisering på en strategisk nivå, strategiska dimensioneringsfrågor (pedagogiska lokaler), samt analys av resultat och processer.

För att lyckas i detta uppdrag behöver du ha intresse för och vara bra på strategiska frågor, och vara en god analytiker som ser sammanhang och löser komplexa frågeställningar. Du är bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete och de uppdrag som du ansvarar för. Att driva ditt arbete framåt mot resultat och ta initiativ till aktiviteter är något du trivs med och är bra på, liksom att du gärna kommer med nya idéer och angreppssätt. Du har också en väl utvecklad samarbetsförmåga och bidrar gärna till hela verksamhetens framgång.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta
Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola, 018-727 04 52
Olle Bergh, verksamhetsutvecklare, 018-727 25 10
Cecilia Fernvall, verksamhetsutvecklare, 018-727 80 99
Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet