Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare

Diarienr:
UBN-2021-04238
Arbetsplats:
Eriksbergsskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Eriksbergsskolan går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu en speciallärare till sitt elevhälsoteam. Har du tidigare erfarenhet av flerårig undervisning på grundskolenivå och vill arbeta med specialpedagogiska insatser, kartläggningar och undervisning? Då kan det här vara jobbet för dig!

Eriksbergsskolan är en trygg 7-9-skola som ligger i natursköna Eriksberg nära Stadsskogen och Hågadalen. Eriksbergsskolan har cirka 360 elever med kompetenta lärare. Skolan har ett kompetent elevhälsoteam och arbetslag samt ämneslag.  Eriksbergsskolan är en arbetsplats man trivs på.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att vara med och utveckla samt förfina skolans arbete med att göra undervisningen tillgänglig för alla elever. Du arbetar tillsammans med kunniga och erfarna medarbetare och skapar förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade. Det ingår även att ge stöd till pedagoger och elever, främst i grupp men i vissa fall även enskilt, arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd samt utföra kartläggningar och ge handledning genom att vara en kunnig och lyhörd rådgivare i pedagogiska frågor.

I uppdraget ingår även att:

  • ha arbetsuppgifter i skolans Flex-grupp, ett speciallärarstöd där elever ges förutsättningar till lärande
  • undervisa både enskilt och i smågrupper
  • stötta elever med särskilda behov.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har svensk lärarlegitimation. Det är dessutom meriterande om du har akademisk examen inom specialpedagogik eller speciallärarexamen. Du ska ha erfarenhet av undervisning där eleverna haft utmaningar i matematik och av arbete med elever i behov av särskilt stöd.
Du ska ha god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT). Det är även positivt om du har kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du en god ledarskapsförmåga och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Petra Bruce rektor 018-727 53 51

Facklig företrädare:
Lärarnas Riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23 
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet