Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetshandledare till daglig verksamhet - natur och service

Diarienr:
OSN-2021-00355
Arbetsplats:
Daglig verksamhet - natur och service
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker vi flera vikarier som kan hoppa in vid behov, det kan även förekomma längre vikariat. Du kommer att arbeta i flera olika grupper och det är bra om du har möjlighet att arbeta flera dagar i veckan. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan!

Natur och service är en del av Uppsala kommuns dagliga verksamhet. Vi har många olika grupper med en fantastisk variation på aktiviteter. I våra verksamheter har vi även grupper med inriktning med svåra och mer utmanande beteenden. Vi har grupper som är utegrupper, grupper som levererar varor, vi pysslar och bakar och mycket mer. Våra grupper varierar i storlek efter deltagarnas behovs.

Våra arbetstider är cirka 7.00-15.30 måndag till fredag. 

Ditt uppdrag

Att arbeta som arbetshandledare inom daglig verksamhet innebär i första hand att arbeta med personer som har fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Du kommer att ge individuellt stöd och service i enlighet med lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Du ska verka för att deltagare kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar, önskemål och behov. Dessutom kommer du att agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument. Du förväntas arbeta med lågaffektivt bemötande och delaktighet samt ansvara för att skapa och upprätthålla god kontakt med deltagarens nätverk och kollegor och andra viktiga personer för verksamheten.

I jobbet ingår även att:

  • ge stöd och hjälp vid hygien och toalettbesök kan förekomma
  • stötta deltagare i deras dagliga uppdrag
  • stötta kollegor på andra enheter
  • framföra större fordon med deltagare
  • samarbeta med övrig personal
  • arbeta med hälsofrämjande aktiviteter
  • genomföra aktiviteter med deltagare både i grupp och enskilt.

Din bakgrund

Vi söker dig som har undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, gymnasieexamen från barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning med inriktning funktionsnedsättning som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning.

Arbetet kräver att du har erfarenhet från arbete inom vård och omsorg. Har du erfarenhet av arbete med utmanande beteende, tecken som stöd samt arbete inom psykiatri eller socialpsykiatri ses det som meriterande. Då kommunikation och dokumentation är en viktig del i arbetet behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt god datorvana. Då du kommer att köra bil i jobbet behöver du ha B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande och kunskap inom relevant lagstiftning.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Sist men inte minst söker vi dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Dessutom är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Sofia Wikström, verksamhetschef, 018-727 72 77 (v.25-27)
Carina Toll, verksamhetschef, 018-727 21 45 (v.31-32)
Under v. 28-30 finns ingen på plats för att kunna svara på frågor.

Facklig företrädare: Kommunal, Carola Rydberg Raab, 018-727 89 81. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning, timanställningar och längre vikariat Omfattning: 0-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet