Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Trafikplanerare

Diarienr:
GSN-2021-01816
Arbetsplats:
Trafik & samhälle
Förvaltning:
Stadsbyggnadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i en kommun som har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen? Drivs du av att arbeta i ett engagerat gäng där du kan påverka trafikfrågorna här och nu men också för framtiden? Då kan du vara trafikplaneraren som vi söker!

På enheten för trafik och samhälle är vi 19 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vår enhet ansvarar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framförallt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem och infrastruktur. I vårt uppdrag ingår det att ta fram och realisera handlingsplaner inom området utifrån politiska beslut likväl som att följa upp och utvärdera arbetet. Vi ansvarar också för en del utåtriktad verksamhet mot medborgare och näringsliv i frågor som rör vårt ansvarsområde. 

Just nu arbetar vi mycket på distans men vanligtvis sitter vi i moderna lokaler med riktigt bra pendlarläge, precis intill Uppsala resecentrum. Enheten har kontor på Stationsgatan 12 i Uppsala men i slutet av året färdigställs det nya Stadshuset och vår enhet kommer då att flytta in dit.

Ditt uppdrag

Du kommer ha stort fokus på att arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i tidiga skeden, främst i detaljplaner och med parkeringsfrågor såsom parkeringstal och mobilitetslösningar. Då flera medarbetare på enheten är föräldralediga kan arbetsuppgifterna variera något över tid eftersom enhetens arbetsuppgifter är breda, men här är några exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma i rollen:

  • Ansvara för trafik- och mobilitetsperspektivet i pågående detaljplaner och utredningar som krävs i tidiga skeden
  • Ansvara för att samordna olika delar och aspekter av parkeringsfrågor
  • Stötta förvaltningens olika delar med tillämpningen av kommunens parkeringspolicy, parkeringstal och dess verktyg
  • Ha dialog med byggherrar och samverka med dem för att åstadkomma bättre lösningar som gynnar hållbar mobilitet i kommunen
  • Ta fram handlingsplaner inom området, såsom trafik- och mobilitetsplaner
  • Arbeta med trafiksäkerhetsfrågor utifrån ett väghållaransvar
  • Projektleda egna mobility management-projekt samt mindre ombyggnationer eller anläggningsprojekt
  • Ansvara för att samordna enhetens arbete kopplat till statlig infrastruktur såsom åtgärdsvalsstudier och regionala cykelvägar

Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och att du har ett stort intresse för dessa frågor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom samhällsbyggnadsområdet, exempelvis som samhällsplanerare eller civilingenjör mot väg och vatten, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat med trafikfrågor i detaljplaner och om du dessutom har arbetat med trafik- och mobilitetsplanering hos en offentlig arbetsgivare är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete, parkeringsfrågor och upphandling. Om du har goda kunskaper i ArcMap, ArcGIS och Illustrator är det meriterande för tjänsten. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i Office-paketet och ha B-körkort. 

Som person är du en god analytiker och har förmåga att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv. Eftersom du samarbetar med många olika aktörer är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna in och anpassa ditt sätt att kommunicera samtidigt som du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Tove Västibacken, enhetschef, 018-727 43 75 (nåbar fr.o.m. 11/8)

Har du frågor gällande registrering av din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03 (nåbar fr.o.m. 9/8)

Fackliga företrädare:
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet