Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Undersköterska anställningsgaranti

Diarienr:
ALN-2021-00349
Arbetsplats:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Närmar du dig slutet av din utbildning som undersköterska? Är du ansvarsfull, serviceinriktad och vill utvecklas i en stor organisation? Varmt välkommen med din ansökan!

Uppsala kommun garanterar fast heltidsanställning för dig som har en fullständig examen som undersköterska från gymnasium i Uppsala kommun alternativt vuxenutbildning vid KUI Uppsala, MoA Lärcentrum eller UJC, Utbildnings- och jobbcenter. Detta gäller dig som avslutat din utbildning efter 1 juni 2018, samt påbörjade eller sökte utbildningen senast 29 februari 2020. Läs även mer information angående villkor längre ner i annonsen.

Vi söker nya medarbetare till vård- och omsorgsförvaltningen. Hos oss finns flera olika tjänster för dig som är utbildad undersköterska. Läs gärna mer om vilka områden du kan jobba inom här. Annonsen ligger ute löpande med uppehåll under juni-augusti. Du är varmt välkommen att söka när du närmar dig slutet på din utbildning.

Ditt uppdrag

Som undersköterska arbetar du med varierande arbetsuppgifter. Du har en viktig roll i direktkontakten med våra brukare där du ger personlig omvårdnad och serviceinsatser som gör skillnad i deras vardag. Du arbetar varje dag för att ge en god omvårdnad med stor hänsyn till brukarnas individuella behov.

Du utför även uppgifter delegerade från legitimerad personal och dokumenterar enligt socialtjänstlagen. Vår ambition är att du tillsammans med oss utvecklar verksamheten och dig själv i ett nära samarbete med dina kollegor.

Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av något specifikt arbetsområde som till exempel hemvård, nattpatrull, äldreboende, korttidsvård/växelvård, gruppboende, serviceboende, socialpsykiatri, daglig verksamhet och korttidsboende. Dessa önskemål försöker vi tillgodose så gott det går.

Din bakgrund

För att omfattas av anställningsgarantin har du en fullständig examen som undersköterska från gymnasium i Uppsala kommun alternativt vuxenutbildning vid KUI Uppsala, MoA Lärcentrum eller UJC, Utbildnings- och jobbcenter. Ansökan ska skickas in senast tre månader efter att din utbildning är avslutad. Eftersom beslut tagits om att anställningsgarantin upphör 1 mars 2020 måste du ha sökt till din utbildning senast 29 februari 2020, eller senast sista datum för aktuell ansökningsperiod. Detta innebär att du som har läst vid UJC eller MoA ska ha sökt till utbildningen senast 13 mars 2020. För dig som studerat vid KUI Uppsala ska du ha sökt utbildningen senast 11 oktober 2019. Läser du vid ungdomsgymnasiet ska du ha sökt till utbildningen senast 15 februari 2020.

Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

För anställning i kommunens verksamheter ställs krav på personlig lämplighet. Detta innebär att du har de kompetenser, det vill säga de personliga förmågor som beskrivs ovan och som krävs för arbetet. När du har skickat in din ansökan kommer du bli kallad till intervju där du får berätta mer om dig själv och du har även möjlighet att ställa frågor.

Upplysningar

För frågor om de olika verksamheterna:
Gabriella Westerberg 018-727 68 91 eller Michaela Helin 018-727 12 93, HR-partner äldreboende, nattpatrull samt korttids- och växelvård
Jenny Nilsson, HR-partner hemvården 018-727 72 18
Emma Jansson, HR-partner gruppboenden, serviceboenden och daglig verksamhet, 018-727 21 56
Sofie Ågren, HR-partner socialpsykiatri, 018-727 68 15
Michaela Walldén, HR-partner korttidsboenden, 018-727 21 35

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet