Från och med 30 juli råder eldningsförbud i Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Enhetschef för Biotopia och Naturskolan i Uppsala

Diarienr:
KTN-2021-00462
Arbetsplats:
Avdelning konst och kulturarv
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du bidra till positiva naturupplevelser och kunskap om naturvetenskap, miljö och ekologiska samband? Här leder du pedagogiska och publika verksamheter som både är ett komplement till skolans undervisning inom natur- och miljöområdet, erbjuder upplevelser på barns och ungdomars fria tid och riktar sig till alla som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun. 

Biotopia bjuder på spännande och lustfylld naturvetenskap och är en central mötesplats för allmänhet, skolor, föreningsliv och forskare inom naturvetenskap. Här erbjuds upplevelser och aktiviteter både inne i museet och utomhus.

Uppsala naturskola vill att så många som möjligt av Uppsalas elever ska få komma ut och få egna upplevelser i naturen. Med bas i natursköna Hammarskogs friluftsområde används utemiljön - naturen - som bas för kunskapsbyggande i många skolämnen. 

Biotopia och Uppsala naturskola är en enhet inom Uppsala kommuns kulturförvaltning och finns inom avdelningen Uppsala konst och kulturarv, tillsammans med enheterna Uppsala konstmuseum, Offentlig konst och Reginateatern. Avdelningen har också ansvar för kulturarv inom området Gestaltad livsmiljö, där alla enheter förväntas bidra. 

Ditt uppdrag

Som chef för Biotopia och Naturskolan har du helhetsansvaret att leda och utveckla verksamheterna på kort och lång sikt i enlighet med den politiskt beslutade inriktningen. Du har fullt ledningsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö samt ansvarar för uppföljning och utvärdering av enhetens arbete. I rollen ingår också att bereda ärenden och vara föredragande inför kulturnämnden.

Tillsammans med enhetens medarbetare skapar du nätverk och omvärldsbevakar verksamhetsområdets frågor samt identifierar enhetens framtida utmaningar och behov. Du upprätthåller och utvecklar samarbeten och samarbetsformer med bland annat Upplandsstiftelsen, universiteten, länsstyrelsen, föreningar och andra kommunala verksamheter. Att utveckla det systematiska hållbarhetsarbetet och bidra i samhällsbyggandet är också en viktig del av uppdraget. 

Du rapporterar till avdelningschefen för Uppsala konst och kulturarv, ingår i avdelningens ledningsgrupp och bidrar aktivt i utvecklingen av avdelningens verksamhet. Du samverkar med förvaltningens övriga avdelningar.

Din bakgrund

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av pedagogisk och publik verksamhet inom ämnesområdet och/eller erfarenhet av att arbeta med natur- och miljöfrågor. Du har en högskoleexamen inom det naturvetenskapliga ämnesområdet och/eller pedagogik. Du har kunskap om natur-och kulturlandskap, växt-och djurliv och ett genuint intresse för förmedling kring dessa frågor. Högre akademisk examen inom ämnesområdet är meriterande.

Vidare efterfrågar vi:

  • erfarenhet och intresse av ledarskap
  • att du är väl förtrogen med aktuell forskning som är relevant för verksamheten, gärna med ett kontaktnät inom forskningsmiljöer, i Sverige och gärna internationellt
  • erfarenhet av budgetarbete, ekonomi- och verksamhetsuppföljning 
  • vana av att arbeta digitalt samt god svenska och engelska i tal och skrift
  • erfarenhet eller kunskap om hur kommunala verksamheter fungerar är meriterande
Du har en god förmåga att leda, motivera och engagera medarbetare samt är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Att se frågor i ett större perspektiv är naturligt för dig liksom att se möjligheter i förändring och utveckling. Viktigt är även god förståelse för de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Helena Westin, avdelningschef konst och kulturarv i Uppsala, 018-7270986 (nås bäst under vecka 28), eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, SMS:a till 072-593 28 06. Intervjuer kommer att ske med start i mitten av augusti. 

Fackliga företrädare:
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet