Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetshandledare till flera verksamheter inom daglig verksamhet LSS

Diarienr:
OSN-2021-00341
Arbetsplats:
Aktivitet och upplevelse, daglig verksamhet LSS
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med människor som har funktionsvariationer och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till våra tjänster som arbetshandledare. Vi ser fram emot din ansökan!

Aktivitet och upplevelse är en daglig verksamhet för personer inom LSS. Vårt uppdrag är att ge våra deltagare en meningsfull vardag och god omvårdnad. Här utvecklas och utmanas du i samspel med våra deltagare.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet

Ditt uppdrag

Att arbeta som arbetshandledare inom daglig verksamhet innebär i första hand att arbeta med personer som har stora fysiska och/eller psykiska funktionsnedsättningar. Du ska verka för att deltagare kan leva ett så självständigt, aktivt och meningsfullt liv som möjligt utifrån den enskildes förutsättningar, önskemål och behov.

Dessutom kommer du att agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning, genomförandeplan och styrdokument. Du förväntas arbeta med lågaffektivt bemötande och delaktighet samt ansvara för att skapa och upprätthålla god kontakt med deltagarens viktiga nätverk.

I uppdraget ingår även att:

  • genomföra aktiviteter med deltagare både i grupp och enskilt
  • ge stöd och hjälp vid matintag och toalettbesök
  • framföra större fordon med deltagare
  • arbeta med hälsofrämjande aktiviteter såsom bad, promenader, cykling, musik och massage
  • samarbeta med övrig personal.

Din bakgrund

Vi söker dig som har undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, examen från barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning med inriktning funktionsnedsättning som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning och utbildning inom kommunikation, till exempel AKK. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med människor som har funktionsvariationer. Har du erfarenhet av arbete inom daglig verksamhet och/eller av arbete med personer med utmanande beteende ses det som meriterande.

Då dokumentation sker digitalt behöver du ha god datorvana. Du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Utöver detta behöver du ha B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i lågaffektivt bemötande samt kunskaper gällande bildstöd eller annat kommunikationshjälpmedel, till exempel Pecs, Tassel eller Tecken som stöd.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Camilla Svanström, verksamhetschef, 018-727 18 06
Helèn Hjalmarsson, verksamhetschef, 018-727 65 33
Anneli Andersson, verksamhetschef, 018-727 82 84
Då det är semestertider kan det dröja innan vi återkopplar. Hela daglig verksamhet är stängt vecka 29-30.

Facklig företrädare: Kommunal Carola Rydberg 010-442 88 16. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställningar och visstidsanställningar om 3 månader eller längre Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet