Från och med 23 juli råder skärpt eldningsförbud i hela Uppsala län. Läs mer om eldning och eldningsförbud.

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Ekonom till utbildningsverksamhet

Diarienr:
KSN-2021-01801
Arbetsplats:
Stab ekonomi
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en mångsidig ekonom som trivs i en verksamhetsstödjande roll? Då ska du läsa vidare här!

Uppsala kommun har en gemensam ekonomistab för hela kommunen. Staben består av ca 100 medarbetare som är organiserade för att på bästa sätt svara upp mot förvaltningarnas och politikens behov.

Vi söker nu en ekonom till den enhet som stödjer rektorer och ledning i ekonomiska frågor. Inom utbildningsförvaltningen finns alla pedagogiska verksamheter för barn och elever 0 - 19 år. Vi är ett gäng som ser fram emot att välkomna en ny medarbetare. Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontaktytor och goda utvecklingsmöjligheter.

Vi sitter i moderna lokaler med stadens bästa pendlarläge på Stationsgatan 12 i Uppsala, precis intill centralstationen. I slutet av året kommer vi att flytta in i det nya Stadshuset som också ligger precis intill centralstationen.

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i den enhet inom ekonomistaben som arbetar som ett aktivt stöd till rektorer vad gäller budget, prognos och uppföljning. Du ansvarar för framtagandet av kvalitativa underlag. Du förväntas att självständigt och i samarbete med andra bidra med problemlösningsförmåga och kritiskt tänkande. Arbetet ställer höga krav på förmåga att sammanställa, analysera och presentera data. Du arbetar tillsammans med gruppen för kontinuerlig utveckling och förbättring av arbetssätt och rutiner. Du rapporterar till gruppchef.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontaktytor hos en stor och trygg arbetsgivare.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande med erfarenhet från en liknande roll och det är även en fördel om du har arbetat som ekonom i en större politiskt styrd organisation. Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. 

Du är en analytisk person som arbetar på ett ansvarsfullt, självständigt och drivande sätt för att leverera resultat.

Du har god vana av affärssystem och goda kunskaper i Officepaketet. Kunskap och erfarenhet i Agresso och Hypergene är meriterande.

Det är viktigt att du har en god problemlösningsförmåga med fokus på såväl detalj som helhet. Du trivs med en föränderlig arbetsdag och många kontaktytor och är bra på att strukturera och prioritera ditt arbete. Du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande och har god pedagogisk förmåga. Du uppskattar en arbetsplats där trivsel och arbetsglädje är starka ledord.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Malin Nyström, gruppchef 018-727 10 08.

Facklig företrädare:
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49 
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24 
Akavia Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet