Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Socialsekreterare med fokus på unga lagöverträdare

Diarienr:
SCN-2021-00300
Arbetsplats:
Barn- och ungdomsenhet 5, UB
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du socionom med tidigare erfarenhet av utredningsarbete inom området barn eller ungdom? Myndighetsutövningen närmar sig nu polisen och ungdomsjouren i en gemensam satsning på att tidigt fånga upp normbrytande beteenden. Vi uppmärksammar barn och ungdomar som är i riskzonen för utanförskap, droger, kriminalitet och radikalisering. Vi söker nu en vikarierande socialsekreterare som vill bidra i detta arbete!

Socialnämnden genomför nu en satsning på att öka tryggheten i kommunen och barn- och ungdomsenhet 5 har genom det fått ett uppdrag som innebär en nära samverkan med ungdomsjour, skola och polis samt att utveckla arbetet med barn och ungdomar i riskzonen för utanförskap, droger och kriminalitet. Tidig upptäckt och en internt sammanhållen process är ett identifierat utvecklingsområde. Som ett led i detta genomförs en sammanslagning av två arbetsgrupper, ungdomsbrottsgruppen med arbetsuppgifter rörande unga lagöverträdare och barn- och ungdomsenhet 5.

Enheten kommer att sitta i centrala Uppsala, med endast några minuters gångavstånd från Uppsala resecentrum. Låter det intressant att få vara en del av vår enhet? Läs då vidare om vad rollen som socialsekreterare i ungdomsbrottsgruppen innebär!

Ditt uppdrag

Ungdomsbrottsgruppen blir inkopplad i ärenden med unga lagöverträdare. Det är ett meningsfullt och händelserikt jobb där du handlägger individärenden av varierande svårighetsgrad. Du arbetar mestadels ensam i dina ärenden men har regelbunden handledning och vardagligt stöd av engagerade kollegor, specialisthandläggare och chef. I arbetsuppgifterna ingår att göra förhandsbedömningar, utredningar och yttranden till polis, åklagare och domstol. Vidare handlägger du insatser kopplade till domar i form av ungdomsvård och ungdomstjänst. Du kommer att delta vid förhör och samverka såväl inom förvaltningen som med andra aktörer i kommunen som kommer i kontakt med unga lagöverträdare. Arbetet i förvaltningen vilar på ett systemteoretiskt förhållningssätt. Tillsammans på enheten kommer vi att utforma och utveckla våra arbetssätt och du kommer att få bidra till enhetens uppbyggnad och metodik.

Din bakgrund

Vi söker dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet av utredningsarbete i någon form inom området barn eller ungdom. Vi ser gärna att du har intresse för målgruppen och att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med unga lagöverträdare. Utbildning inom Signs of safety och BBIC är meriterande och vi ser positivt på om du har erfarenhet av att tillämpa detta i ditt arbete. Det är även meriterande om du har utbildning inom riskbedömningsverktyg såsom Savry, Earl, Ester eller liknande. God vana av att arbeta och dokumentera i olika datorprogram krävs för tjänsten och vi ser gärna att du även har B-körkort.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten, rekryteringsprocessen eller registrering av din ansökan är du välkommen att kontakta någon av oss:
Gamze Bahceci, specialisthandläggare, 018-727 52 40 
Sandra Thorngren, enhetschef, 018-727 99 05 (nåbar fr.o.m. 12/7)
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03 (nåbar t.o.m. 8/7)

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad, vikariat Omfattning: 100% Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse till 2022-04-30 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet