Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Studie- och yrkesvägledare till Sverkerskolan

Diarienr:
UBN-2021-03823
Arbetsplats:
Sverkerskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare eller kurator och är på jakt efter en ny utmaning? På Sverkerskolan få du möjligheten att arbeta med både studie- och yrkesvägledning och elevkurativt arbete. Låter det intressant? Sök redan idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Sverkerskolan är en skola F-9 som ligger i hjärtat av Luthagen. Lågstadiet är inrymt i två vackra skolbyggnader från början av 1900-talet. Skolan har expanderat uppåt i åldrarna i närliggande lokaler som även de renoverats. Sverkerskolan har länge varit en stimulerande och utvecklande miljö för elever och personal. På skolan finns en lång tradition av pedagogisk utveckling och nytänkande. Skolans medarbetare består av många olika specialistfunktioner som bidrar till en mångfald i kompetens och perspektiv. Att arbeta på Sverkerskolan är sällan tråkigt - det är här det händer.

Här kan du läsa mer om Sverkerskolan

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta med att stötta, informera och vidga elevers perspektiv för att bidra till välgrundade val i utbildningen. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att hålla individuella vägledningssamtal och information i grupp och arbeta med individuella studieplaner. Du är även en viktig del av skolans elevhälsoarbete.

Vi ser gärna att hela din tjänst är i vår verksamhet. Därför söker vi dig som är intresserad av att arbeta elevkurativt för att fylla ut tjänsten upp till heltid. Vi räknar med att SYV-uppdraget är ungefär 50 procent och att kurativt arbete utöver det (upp till heltid) gör en samlad tjänst på vår skola möjlig.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleexamen inom studie- och yrkesvägledning. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning som till exempel beteendevetare. Har du erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar som SYV eller kurator ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. det är även meriterande om du har goda digitala kunskaper.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Uppdraget passar dig som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Johanna Wallin, 070- 856 36 99.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet