Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare till Tunets fritidsgård och Domarringens fritidsklubb

Diarienr:
KTN-2021-00449
Arbetsplats:
Tunets fritidsgård och Domarringens fritidsklubb
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med barn och unga - gärna i öppen fritidsverksamhet och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som fritidsledare. Vi ser fram emot din ansökan!

Öppen fritidsverksamhet för barn och ungdomar 10-18 år i form av fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år samt tonårsverksamhet för 13-18 åringar.

Här kan du läsa mer om Uppsalas fritidsklubbar
Här kan du läsa mer om Uppsalas fritidsgårdar

Ditt uppdrag

Att arbeta som fritidsledare innebär i första hand att arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga. Du förväntas ta tillvara barn och ungas engagemang, kreativitet, förmågor och intressen. Dessutom kommer du att arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna samt planera och utföra aktiviteter.

I uppdraget ingår även att:

  • hålla kontakt med vårdnadshavare
  • delta i planeringsdagar
  • samverka med exempelvis skola, socialtjänst och bibliotek
  • anordna kreativa aktiviteter
  • hantera konflikter
  • delta i kompetenshöjande utbildningar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning. Har du utbildning i normkritiskt arbete och ledarskapsutbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med barn och unga gärna i öppen fritidsverksamhet. Det är en fördel och du har erfarenhet av arbete som fritidsledare eller ungdomsledare. Det är även meriterande om du har kunskaper inom konflikthantering och spetskompetens inom idrott, konst, foto eller film.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst är du en person som är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maud Uppvall, enhetschef, 018-727 66 02.

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 17 44. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-12-31 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet