Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förste förskollärare till Lindens förskola

Diarienr:
UBN-2021-03747
Arbetsplats:
Lindens förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu fortsätter Uppsala kommun att satsa på förskolans utveckling genom att tillsätta förste förskollärare på sex förskolor. Inom Uppsala kommun benämns tjänsten också utvecklingslärare.

Är du en driven förskollärare med erfarenhet av att följa upp, planera och anpassa din undervisning utifrån barnens resultat och behov? Har du modet att utmana och utmanas och brinner för pedagogisk utveckling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Förste förskolläraruppdraget är kopplat till kommunens arbete med att ge alla barn likvärdiga förutsättningar. Förste förskollärarens uppgift är att driva förskolans utvecklingsarbete och verka för att ge alla barn likvärdiga förutsättningar att nå sin fulla potential. Som förste förskollärare får du möjligheten att kombinera ordinarie undervisning med ett pedagogiskt utvecklingsuppdrag på 25%. Du kommer att ha ett nära samarbete med skolans rektor samt tillsammans med övriga förste förskollärare ingå i ett centralt nätverk.

Uppdraget är en tillsvidareanställning som förskollärare med ett initialt uppdrag som förste förskollärare på två år. Lönetillägg för förste förskollärare utgår med 3000 kronor per månad.  

Här kan du läsa mer om Lindens förskola

Ditt uppdrag

Som förste förskollärare arbetar du i huvudsak med undervisning och uppgifter som hör till undervisning. Utöver detta förväntas du stödja rektor i det systematiska kvalitetsarbetet, samt delta aktivt i förskolans utvecklingsarbete och bidra till en mer likvärdig undervisning.

Som förste förskollärare förväntas du även verka för att:

 • Stärka förskollärares förmåga att använda varandra som resurs i undervisningen.
 • Stödja förskollärare att förankra undervisningen i forskning och beprövad erfarenhet
 • Främja en mer likvärdig undervisning
 • Skapa förutsättningar för förskollärare att gemensamt utveckla sin praktik.
I rollen ingår även att ge stöd till och utveckla förskolan arbetslag. Genom till exempel observationer och lärande samtal identifierar du områden för utveckling av den pedagogiska kvalitén på förskolan. Du förväntas utveckla arbetslagets förståelse för den egna praktiken och skapa förutsättningar för övrig personal att gemensamt utveckla sin praktik och förmåga att använda varandra som resurs i undervisningen/i det dagliga arbetet. Du verkar för att främja det kollegiala lärandet och leder arbetet med att utveckla undervisningsmetoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I uppdraget ingår även att planera för och genomföra undervisning enligt läroplanen och uppmuntra barnen till kreativitet och kunskapsbyggande

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig dokumenterad erfarenhet av arbete som förskollärare och som har haft utvecklingsansvar för skolutveckling. Du har förskollärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Det är meriterande om du har genomfört en professionsfördjupande kurs för förskollärare om 7,5 hp eller innehar motsvarande akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För att lyckas i uppdraget vill vi att du har:

 • erfarenhet av ledarskap och av utvecklingsarbete som är relevant för tjänsten
 • erfarenhet av att analysera lärprocesser
 • erfarenhet av att identifiera utvecklingsområden
 • erfarenhet av att undervisa utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt
 • erfarenhet och kunskap om kollegiala lärprocesser
 • erfarenhet och kunskap om didaktik i förskolan
 • erfarenhet och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete
 • goda kunskaper om förskolans styrdokument och förmåga att omsätta dem i praktiken
 • goda kunskaper om barns lärande och utveckling
 • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.
Som person har du förmåga och intresse av att utöva ett gott ledarskap. Du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god analytisk förmåga och är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du samarbetar med andra på ett lyhört och smidigt sätt och är bra på att skapa, underhålla och utveckla tillitsfulla relationer. Du skapar delaktighet och engagemang och har en mycket god kommunikativ förmåga.   

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maria Carlsson, rektor, 018-727 79 32.

Facklig företrädare: Lärarförbundet, Göran Blomberg, 018-727 24 77 och Rose-Marie Umenius, 018-727 64 39.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet