Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Personlig assistent

Diarienr:
OSN-2021-00326
Arbetsplats:
Personlig assistans
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du på jakt efter ett värdefullt och omväxlade arbete? Vill du vara med och assistera och stötta personer i deras vardag? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som personlig assistent. Vi ser fram emot din ansökan!

Som medarbetare hos oss finns stora möjligheter för att utveckla din kompetens. Hos oss får du en trygg anställning med kollektivavtal. Vi erbjuder anpassade utbildningar och introduktion till våra nyanställda. Det finns även möjlighet att gå ytterligare kurser och utbildningar vid behov. Vilken eller vilka utbildningar och kurser man kan gå beror på vem du ska ge assistans åt och vad denne person har för behov.

Här kan du läsa mer om verksamheten

Ditt uppdrag

Att arbeta som personlig assistent innebär att du arbetar i personens hem. Vissa bor tillsammans med sin familj eller sitt husdjur, du behöver därför vara en person som har lätt för att anpassa dig. Ditt syfte är att stötta och underlätta för personen. Arbetet som personlig assistent kan innebära allt från personlig omvårdnad, hygien, hushållssysslor till att följa med på olika aktiviteter och nöjen. Du kommer att hjälpa till med de sysslor som personen behöver hjälp med. Arbetstiderna är anpassade efter personens behov och beslut, det är därför viktigt att du kan tänka dig jobba dag, kväll och natt.

Att personkemin stämmer mellan dig och brukaren är viktigt. Brukaren har en förvärvad hjärnskada med omfattande omvårdnadsbehov. Du kommer bland annat att arbeta med förflyttning, personlig hygien och personlig omvårdnad. För brukarens hälsa är det viktigt att assistenten inte är rökare eller använder parfym på arbetstid.

Din bakgrund

Vi söker dig som är utbildad inom vård och omsorg med minst 1 års erfarenhet inom vården. Vi ser gärna att du har utbildning i lågaffektivt bemötande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av stroke. Då arbetet innefattar förflyttningar och att köra brukaren i rullstol behöver du vara i god fysisk form. Du behöver även kunna arbeta olika tider på dygnet, både vardag och helg. Utöver detta behärskar du det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Det är en fördel om du har B-körkort.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ramiro Goytia, verksamhetschef, 018-727 49 43.

Facklig företrädare: Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning Omfattning: 50-100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet