Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Bibliotekarie

Diarienr:
KTN-2021-00441
Arbetsplats:
Bibliotek Uppsala, Stadsbibliotekets barnavdelning
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du bibliotekarie och vill arbeta med läsfrämjande för barn? Är du positiv och nytänkande? Då kan du bli en del av Bibliotek Uppsala och Stadsbibliotekets nya barnavdelning.

Vi söker en person som är utåtriktad och självständig med stort intresse för förmedling av litteratur till barn. Du får möjlighet att i en helt ny bibliotekslokal och tillsammans med fantastiska kollegor forma nya arbetssätt i vårt läsfrämjande arbete för barn. Det finns också möjligheter för att starta igång aktiviteter och verksamhet kopplat till våra uppdrag.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att du ska arbeta med läsfrämjande verksamhet riktat till barn i skolåldern och det finns även möjlighet att utveckla digitala lösningar för att stimulera barns berättelser. Du arbetar med förmedling av litteratur och berättelser i informationsdisken på barnavdelningen. Du arbetar med aktiviteter för barn på deras fritid i det nya kreativa rummet på barnavdelningen och även uppsökande utifrån bibliotekets verksamhetsplan.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår enligt schema.

Din bakgrund

För att jobba som bibliotekarie på Bibliotek Uppsala krävs det att du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper i systemet Book-IT och erfarenhet av arbete med läsfrämjande aktiviteter för barn, men det är inget krav.
Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda IT-kunskaper. Har du dessutom erfarenhet av arbete på folkbibliotek är det meriterande.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Sofia Perotti, enhetschef 018-727 17 33
Maja Olsson, bibliotekarie 018-727 60 31.

Facklig företrädare:
Marianne Skoglund, DIK 072-584 39 01. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2022-01-17 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-30 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet