Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Stråklärare till El Sistema

Diarienr:
KTN-2021-00440
Arbetsplats:
Uppsala Kulturskola
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som stråklärare till El Sistema på Uppsala Kulturskola? Nu har du chansen!  Vi söker dej som vill ha ett jobb som gör skillnad och trivs med att samarbeta runt stråkundervisning.
Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Uppsala kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Uppsala kommun. Vi erbjuder undervisning i bild & form, dans, teater, instrumentalundervisning, sång, kör och orkester för barn och ungdomar mellan 6–20 år som är folkbokförda i Uppsala kommun.

Vi finns i centrala Uppsala i egna lokaler och på ett 40–tal platser, främst i skolor, runt om i kommunen. Våra 80 pedagoger är högskoleutbildade och undervisar individuellt och i grupp beroende på ämne, nivå och ålder i nära dialog med eleven.
Inom ämneskurserna har vi 2500 elevplatser och vi genomför runt 100 föreställningar och konserter per år.

I Stenhagen, Gottsunda och Sävja finns El Sistema, en orkesterskola för elever i årskurs F–4, där man förutom att spela och sjunga tillsammans har familjeträffar och möter professionella musiker från Musik i Uppland regelbundet.
Stråkklass i Valsätra, brasslek i Stordammen och rytmik i Järlåsa är andra exempel verksamhet vi bedriver i samarbete med kommunens grundskolor.

Projektet "Kulturskolan kommer" genomförs med medel från Kulturrådet. Huvudinriktning är att besöka skolklasser med musik och sång och avsluta med en föreställning. Hittills har vi på detta sätt nått över 2000 elever i grundskolan.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

Undervisningen är förlagd under elevernas skoldag tisdag-torsdag. I uppdraget ingår att anordna familjeträff en eftermiddag per månad. Du kommer att arbeta tillsammans med en stråkkollega och i nära samarbete med bleckblås- och rytmiklärare. Uppdraget omfattar 65 % av heltid. Möjlighet finns att kombinera detta med en dag i veckan på Gottsunda skola och en dag med kurser inom frivillig kulturskola om du önskar jobba heltid.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har en pedagogexamen med fiol eller cello som huvudinstrument och erfarenhet av undervisning i kulturskola eller liknande verksamhet. Du måste också ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Vi ser det som en fördel om du även har kunskap i musikrelaterade program, B-körkort eller erfarenhet av undervisning i klass eller större grupper, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Vi söker en person som är kreativ och ofta kommer med idéer. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Utöver det söker vi dig som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ella-Kari Norberg, kulturskolechef 018-727 20 77
Åsa Grentzelius biträdande kulturskolechef 018-727 20 80.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Andreas Kreuger, l070-488 05 50.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet