Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Databasadministratör SQL server till stab IT Uppsala kommun

Diarienr:
KSN-2021-01696
Arbetsplats:
Stab IT
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du väl förtrogen med de olika tekniker som förekommer inom databasområdet och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som databasadministratör SQL. Vi på Stab IT erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan!

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support. Vi möter alla kommunens verksamheter i deras dagliga uppdrag och spännvidden är enorm. Inom enheten arbetar vi aktivt med vidareutveckling för medarbetarna och med den bredd av uppgifter som finns inom enheten är möjligheterna att utvecklas inom området goda. Tjänsten tillhör infrastrukturenheten, cirka 80 personer och som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 anställda som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

Ditt uppdrag

Som databasadministratör kommer du att administrera och förvalta SQL server databaser. Du kommer att designa, bygga och administrera fysiska databaser samt planera, installera, konfigurera och testa nya databas "releaser", uppgraderingar, "service packs" och "fixes". Det ingår även att sköta licens hantering.

I arbetet ingår att:

 • Ha kännedom om Oracle databaser och kunna vara behjälplig med mindre insatser.
 • Supporta och verifiera databasmiljöerna.
 • Säkerställa databas tillgänglighet, inklusive övervakning, kapacitetsplanering, prestanda och säkerhet.
 • Aktivt driva och leda utvecklingen inom databasområdet.
 • Ansvara för delprojektledning av databasarbetet i projekt.
 • Kravställa system.
 • Medverka vid driftsättning av system.
 • Dokumentera.
 • Medverka vid granskning av system som köps in.
 • Vara rådgivande i projekt.
 • Analysera och tidsuppskatta.
 • Ta fram och förankra lösningsförslag genom att analysera ställda krav.
 • Säkerställa att eventuella partners jobbar i enlighet med Uppsala kommuns riktlinjer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område med datainriktning eller motsvarande erfarenhet. Arbetet kräver att du har B-körkort och kunskaper i SQL server. Du behöver även vara väl förtrogen med de olika tekniker som förekommer inom databasområdet och ha kunskap om teknisk arkitektur. Utöver detta behöver du vara kunnig inom problemlösning, planering, organisering, beslutsfattande och kvalitetssäkring samt ha kunskaper i databas design, databas administration, prestanda och optimering.

Har du kunskap och förståelse av effekter och konsekvenser av hur man hanterar informationsflöden i stora organisationer ses det som meriterande. Det är en fördel om du är resultatorienterad och har förståelse för behovet av standards och arbetsprocesser. Det är även meriterande om du har kunskaper Windows operativsystem.

Som person planerar, organiserar och prioriterar du ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samtidigt som du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Sist men inte minst söker vi dig som är lugn och samlad i pressade situationer. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mats Birgersson, gruppchef, 018-727 19 49
Sedick Charmahali, databasadministratör, 018-727 19 37.

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018 727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet