Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Två bibliotekarier på deltid till bibliotek Uppsala och Östra enheten

Diarienr:
KTN-2021-00439
Arbetsplats:
Bibliotek Uppsala och Östra enheten
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Bibliotek Uppsala och Östra enheten behöver nu stärka bemanningen med två deltidstjänster under hösten. Har du erfarenhet av arbete på bibliotek och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter. Vi ser fram emot din ansökan! 

Bibliotek Uppsala består av 13 bibliotek, två biblioteksbussar och ett bibliotek på nätet. Bibliotek Uppsala är en avdelning inom Kulturförvaltningen och är indelat i fem enheter. Chefer och medarbetare inom varje enhet ansvarar både för att utveckla den egna verksamheten och för att samarbeta med övriga bibliotek kring verksamhet, kompetensutveckling och effektiv användning av bibliotekens resurser.

I Gränbystadens galleria har vi precis öppnat ett nytt bibliotek under tiden vårt bibliotek vid Brantingstorg renoveras. I en dynamisk miljö med många möjligheter utvecklar vi ett bibliotek med en vision som vänder sig mot en bred allmänhet. Vi vet att gallerian, förutom boende i närområdet, lockar såväl boende i Uppsala stad som boende på landsbygden och genom att ha ett bibliotek där människor samlas och rör sig har vi goda möjligheter att nå såväl vana biblioteksanvändare som icke-användare/nya målgrupper. Gränbystadens bibliotek fungerar också som ett skyltfönster för hela Kulturförvaltningen/Bibliotek Uppsala. Möjligheten, att möta många besökare och marknadsföra och informera om verksamhet som programserier, språkcaféer, läxhjälp osv som äger rum på olika platser i Uppsala och är stora.

Här kan du läsa mer om bibliotek Uppsala

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst bemanna biblioteket. Du är ett ansikte utåt för biblioteket, arbetar mot alla åldersgrupper och fångar upp önskemål. Du förväntas även att hjälpa till att guida besökare i att hitta det de behöver inom bibliotek Uppsala.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring enligt schema.

Din bakgrund

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete på bibliotek och av läsfrämjande arbete. Utöver detta behöver du även ha goda kunskaper i svenska språket såväl skriftligt som verbalt.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Vibeke Sjögren, enhetschef, 076-698 21 00
Paula Karlstam, samordnare, 018 - 727 68 39.

Fackliga företrädare:
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 24 33. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-12-31 Omfattning: 40% Tillträde: 2021-08-16 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet