Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare till Årsta grundsärskola

Diarienr:
UBN-2021-03532
Arbetsplats:
Årsta grundsärskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på Årsta grundsärskola behöver nu tillsätta en ny lärare. Ditt främsta uppdrag blir att ge dina elever goda kunskaper och samtidigt hjälpa dem att utveckla de förmågor och strategier som behövs för att stå starka i en föränderlig värld. Vi söker dig som ser kraften i varje individ och har en stark tilltro till andra människor - är det du? 

På Årsta grundsärskola finns elever som läser enligt ämnesområden och/eller ämnen enligt grundsärskolans läroplan. Det finns elever med flerfunktionsnedsättningar som har ett stort omsorgsbehov och elever som är gående med andra olika behov av stöd. Flera av eleverna har epilepsi, autism, utagerande beteende, självskadande beteende och några är rymningsbenägna. Läroplanen för grundsärskolan är i huvudsak densamma som grundskolans läroplan men skiljer sig dock när det gäller kursplaner och kunskapskrav.

I grundsärskolan kan eleverna läsa både inom de fem ämnesområdena kommunikation, motorik, estetisk verksamhet och vardagsaktiviteter och verklighetsuppfattning och/eller ämnen. Varje elev i grundsärskolan har en egen individuella utvecklingsplan som utvärderas kontinuerligt. I klasserna undervisar lärare med specialpedagogisk kompetens i samarbete med elevassistenter. Grundsärskolan har ett nära samarbete med elevernas kontakter på habiliteringen.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala särskola

Ditt uppdrag

Att arbeta som lärare på Årsta grundsärskola innebär i första hand att ge stöd till pedagoger och elever, både i enskilt och i grupp samt arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd. Dessutom kommer du att delta i skolans arbete med att utveckla verksamheten för alla elever. Din närmaste chef kommer att vara rektor, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation. Det är meriterande om du har utbildning som speciallärare/specialpedagog. Du har erfarenhet av elever med intellektuell funktionsnedsättning. Arbetet kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan. Det är meriterande om du har erfarenhet av elever med flerfunktionsnedsättning.

Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt att du är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Hultqvist, rektor 072-581 95 86

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Beatrice Larsson, 018-727 69 65

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, två tjänster Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet