Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Gymnasielärare i engelska och samhällskunskap / juridiska kurser

Diarienr:
UBN-2021-03515
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du legitimerad gymnasielärare och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter. Vi på Ellen Fries gymnasium erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan!

Här får du chansen att arbeta på en skola där bildning, kreativitet och företagande är ledorden. Våra lärare arbetar undersökande med flexibilitet och variation i undervisningen för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. Ellen Fries gymnasium präglas av en nyfikenhet på elevens lärandeprocess och vetskapen om att samarbete med elever och kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper. Vi öppnade skolan hösten 2020 och bygger upp skolan läsår för läsår och med fler elever varje år.

Här kan du läsa mer om Ellen Fries gymnasium

Ditt uppdrag

Som gymnasielärare kommer du att arbeta med undervisning, lektionsplanering och uppföljning. Mer specifikt kommer du att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och aktivt delta i skolans utvecklingsarbete. Du kommer dessutom att bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal. Du förväntas bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar samt uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande.

I uppdraget ingår även att:

  • delta i möten med vårdnadshavare
  • sätta betyg på elevernas förvärvade kunskaper
  • arbeta med digitala hjälpmedel
  • dokumentera.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation med behörighet att undervisa i engelska och samhällskunskap/juridiska kurser på gymnasienivå. Har du behörighet att undervisa i ytterligare ämnen ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning i MI (motiverande samtal). Du har erfarenhet av undervisning, gärna i tjänstens ämnen på gymnasieskola. Det är en fördel om du har erfarenhet av att bedriva arbete med UF-företag. Arbetet kräver att du har god kännedom om gymnasieskolans styrdokument och läroplan. Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska  samt goda datorkunskaper.

Som person är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Sist men inte minst söker vi dig som är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulla Klefbom, rektor, 018-727 98 10
Johan Furenborn, programrektor, 018-727 20 21.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning, 018-727 30 18
Lärarnas Riksförbund, Helena Dubeck, 018-727 24 23. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-12-21 Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet