Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Lärare i idrott & hälsa, geografi, spanska, franska, tyska

Diarienr:
UBN-2021-03433
Arbetsplats:
Ellen Fries gymnasium
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Det bästa med det här jobbet är att få vara med och utbilda framtidens medborgare, att få arbeta med ungdomar, att ständigt ställas inför nya och spännande utmaningar. Vill du planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och aktivt delta i skolans utvecklingsarbete? Sök tjänsten Lärare gymnasiet till Ellen Fries gymnasium redan idag!

Här får du chansen att arbeta på en skola där bildning och kreativitet och företagande är ledorden. Våra lärare arbetar undersökande med flexibilitet och variation i undervisningen för att möta elevernas olika vägar för lärande och utveckling. Ellen Fries gymnasium präglas av en nyfikenhet på elevens lärandeprocess och vetskapen om att samarbete med elever och kollegor och ledning är det bästa sättet att öka elevernas kunskaper. Vi öppnade skolan hösten 2020 och bygger upp skolan läsår för läsår, med fler elever varje år. Kommande läsår kommer därför en del av idrottslärartjänsten finnas på en närliggande gymnasieskola.
Vi söker nu två lärare i ämnena idrott och hälsa, geografi, moderna språk såsom spanska, franska, tyska.

Läs mer om vår verksamhet här: Ellen fries gymnasium

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra undervisning enligt läroplanen och aktivt delta i skolans utvecklingsarbete. Att vara mentor och följa dina mentorselevers utveckling och hålla utvecklingssamtal är en del av arbetet. Det ingår även att bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar, bidra till att utveckla skolans lärmiljö tillsammans med elever och övrig personal samt uppmuntra elevernas kreativitet och kunskapsbyggande.

I uppdraget ingår även att:

  • sätta betyg på elevernas förvärvade kunskaper
  • arbeta med digitala hjälpmedel
  • dokumentera
  • analysera och följa upp det egna arbetet
  • delta i möten med vårdnadshavare

Din bakgrund

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i gymnasieskolan. Vi ser det som meriterande om du har annan ämnesbehörighet samt utbildning i MI (Motiverande samtal). Du har erfarenhet av undervisning och av arbete på gymnasieskola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i aktuella ämnen. Du har god kännedom om gymnasieskolans styrdokument och läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska, goda datorkunskaper samt goda kunskaper i Office-paketet. Önskvärt om du även har kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du har en god ledarskapsförmåga samt är pedagogisk och  har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulla Klefbom, rektor, 018-727 98 10
Johan Furenborn, programrektor, 018-727 20 21

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Alexander Schöning, 018-727 30 18
Lärarnas Riksförbund, Helena Dubeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning, två tjänster Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet