Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetsterapeut till hemsjukvården

Diarienr:
ALN-2021-00305
Arbetsplats:
Hemsjukvården
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vi på hemsjukvården behöver just nu förstärka vårt team med ytterligare en kompetent arbetsterapeut. Drivs du av att få ta stort eget ansvar och av att ha ett jobb som gör skillnad? Då kan det vara dig vi söker!

Välkommen till hemsjukvården i Uppsala kommun!
Uppsala kommuns hemsjukvård flyttade under hösten 2019 till nya fräscha lokaler på Fyrislundsgatan 68. Här samlas organisationerna för hemsjukvård dagtid, joursjukvård och hemvårdens nattpatrull under samma tak. De gemensamma lokalerna ger unika möjligheter till samarbete, kontakter, stöd och utvecklingsarbete inom såväl som mellan professionerna. Den gemensamma lokalen och närheten till kollegorna underlättar då vi träffas i professionsgrupper, olika arbetsgrupper och för gemensam utveckling/utbildning. För att underlätta kontakten med hemvårdens personal kompletteras det fysiska mötet med digitala i form av bland annat Teams.

Vi erbjuder dig möjligheten att ha ett meningsfullt arbete och vårt mål är att ge dig rätt förutsättningar för det. Därför erbjuder vi exempelvis alla nyanställda en mentor som ger stöd under och efter introduktionsperioden.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill göra skillnad i våra patienters liv genom din kompetens, kunnande och engagemang att arbeta som arbetsterapeut i kommunal hemsjukvård. Ditt arbete hos oss kommer att vara varierat och självständigt och du ingår i team med annan legitimerad personal. Som stöd i ditt arbete har du 19 arbetsterapeutkollegor med kortare och längre erfarenheter och lika många sjukgymnast/fysioterapeutkollegor. Hos oss arbetar vi tillsammans för att utveckla och förbättra verksamheten. 

Som arbetsterapeut kommer du att arbeta i nära kontakt med patienter och anhöriga, arbetet sker i ordinärt boende. Du samarbetar med sjukgymnast/fysioterapeut, sjuksköterska, omvårdnadspersonal, biståndshandläggare samt interna och externa kollegor.

Arbetet innebär att ansvara för utredning, bedömning och behandling inom arbetsterapeutens yrkesområde. Du gör individuella aktivitetsbedömningar, bedömer omgivningsfaktorer, utformar och genomför rehabiliteringsinsatser.

En stor del av ditt arbete handlar om att anpassa vardagsmiljön, utprovning och förskrivning av fysiska och kognitiva hjälpmedel samt intygsskrivning till exempel bostadsanpassningsintyg. Du deltar aktivt i utskrivningsprocessen från slutenvården för våra patienter samt deltar i teammöten med hemtjänst, vid avvikelsehantering och riskbedömningar i Senior Alert. I arbetet ingår även handledning och instruktion till patienter, anhöriga, omvårdnadspersonal och studenter.

Vi arbetar i förebyggande, aktivitetsbevarande och aktivitetshöjande syfte för att bidra till äldres hälsa och livskvalitet.

Din bakgrund

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med äldre personer och åldrandets sjukdomar. Arbetet kräver att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt innehar B-körkort. Utöver detta behöver du även ha god dokumentations- och datorvana. Har du handledarutbildning ses det som meriterande.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Mikael Karlsson, verksamhetschef, 018-727 56 56.

Facklig företrädare: Sveriges Arbetsterapeuter, Jesper Randberg, 018-727 47 77.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom vård- och omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet