Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Arbetshandledare

Diarienr:
OSN-2021-00248
Arbetsplats:
Arbete och bostad Dagligverksamhet
Förvaltning:
Vård- och omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du ge stöd och hjälp till olika individer? Vill du ha en dag där ingen dag är den andra lik i ett mångsidigt arbete? Välkommen till daglig verksamhet! 

På daglig verksamhet har vi varierande arbetsplatser med olika inriktningar. Inom natur och service arbetar vi med deltagare med stora till måttliga funktionsnedsättningar, intellektuellt, fysiskt och psykiskt. Vi arbetar med olika former av aktiviteter för att skapa en meningsfull vardag för våra deltagare. I vissa verksamheter förekommer beteendeproblematik som kräver ett gott bemötande samt att man är snabb i handling. Det förekommer att deltagare även har ett omvårdnadsbehov och i samtliga verksamheter används olika former av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) utifrån individens behov.

Ditt uppdrag

För denna specifika tjänst rekryterar vi till en särskilt händelserik verksamhet och ställer därför extra stora krav på förmågan att arbeta med utmanande beteende. I arbetet ingår att ge individuellt stöd och service i enlighet med lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) till verksamhetens deltagare utifrån biståndsbeslut. Du kommer att ansvara för att skapa och upprätthålla god kontakt med legitimerad personal och för deltagarens viktiga nätverk. Arbetet innebär att arbeta med personer som har intellektuella, psykiska och fysiska funktionsnedsättningar, agera för god kvalitet och måluppfyllelse enligt beställning samt genomförandeplan och styrdokument.

I uppdraget ingår även att:

  • Genomföra aktiviteter med deltagare både i grupp och enskilt. 
  • Stötta deltagare i deras dagliga aktiviteter utifrån sin förmåga och dagsform. 
  • Att på ett stabilt, lugnt sätt vara steget före för att förhindra beteendeproblematik som utmynnar i utåtagerande.
  • Ge stöd och hjälp vid matintag och toalettbesök. 
  • Ha ett nära samarbete med och ge uppbackning till sin kollega.
  • Stötta kollegor på andra enheter.
  • Framföra större fordon med deltagare samt hämta och lämna till och från daglig verksamhet.
  • Arbeta hälsofrämjande med utevistelse med till exempel promenader eller taktilberöring med mera. 

Din bakgrund

Vi söker dig med utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Kanske har du gymnasieutbildning från barn- och fritidsprogrammet, undersköterskeutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Ett krav för tjänsten är att du tidigare har arbetat med människor som har intellektuella, psykiska och fysiska funktionsnedsättningar. Det är krav att du har arbetat med utmanande beteende. Du ska även ha erfarenhet av att arbeta med lågaffektivt bemötande, struktur, trygghet och delaktighet. En förutsättning för tjänsten är att du har b-körkort, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och god datorvana. Det är ett krav att du har kunskaper i lågaffektivt bemötande. Meriterande är kunskaper gällande bildstöd eller annat kommunikationshjälpmedel, till exempel Tecken som stöd. 

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: 
Carina Toll, verksamhetschef, 018-727 21 45

Facklig företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet