Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Verksamhetschef stödjande insatser

Diarienr:
OSN-2021-00243
Arbetsplats:
Vård och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Omsorgsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du leda verksamheter som gör verklig skillnad för barn och unga med funktionsnedsättning?

Våra stödjande verksamheter ska erbjuda allt från boende i alternativ hemmiljö med stöd att klara både vardagen och framtiden, till trygga rum för fritid med både aktiviteter och avkoppling, umgänge och samtal. Det är barnets/ ungdomens behov som styr våra insatser.

Vi söker nu en verksamhetschef till våra stödjande verksamheter; korttidsboende inom LSS eller fritidsverksamheter. Vill du bidra med ditt engagemang? Är du den ledare som tillsammans med dina medarbetare lyckas med uppdraget att göra skillnad för våra barn och unga? 
Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag

Utöver fullt ledningsansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor arbetar du som verksamhetschef operativt och nära dina medarbetare för att ge dem de bästa förutsättningar att lyckas. Du driver verksamheternas utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare och chefskollegor med fokus på att förbättra vardagen för de brukare som finns i verksamheten.

Du har stöd av din områdeschef och ingår i en ledningsgrupp om 6 chefer. Cheferna ingår också i mindre utvecklingsgrupper som täcker upp och stöttar varandra i att utveckla verksamheterna mot uppsatta mål.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/ rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har examen på högskolenivå omfattande 120 högskolepoäng, eller enligt Bolognaavtalet 180 poäng inom ett område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Tidigare chefserfarenhet är ett krav, och det är en fördel om det är från liknande verksamhet eller som chef inom en kommunal omsorgsverksamhet. Två års erfarenhet inom vård och omsorg är ett krav liksom att du är väl insatt i LSS lagstiftning. Du behärskar svenska väl i tal och skrift och har du ytterligare språkkunskaper är det en tillgång. 

Som person är du trygg i dig själv, tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god ledar- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig och bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du förstår de ekonomiska samband och faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten kontakta: Monica Södergård, områdeschef, 018- 726 03 63. Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Britt Pedersen, HR-specialist, 018-727 27 12

Fackliga företrädare:
Maria Persson, Akademikerförbundet SSR, 018-727 24 24 
Lena Wiksten, Vision, 018-727 24 30
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom omsorgsförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Undantagna (från heltid som norm) är personliga assistenter.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enl. överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet