Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Ungdomscoach till enheten för elevnära insatser

Diarienr:
UBN-2021-02700
Arbetsplats:
Enheten för elevnära insatser
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med ungdomar och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som ungdomscoach. Vi på enheten för elevnära insatser erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan!

Kommunens aktivitetsansvar (KAA) är ett lagstadgat uppdrag (Skollagen 29 kap 9 §). Målgruppen för arbetet är ungdomar 16-20 år som varken arbetar eller studerar. Vi bedriver en uppsökande verksamhet och har ett samarbete både inom kommunen och externt. Det är en flexibel arbetsmiljö. Besök på olika skolor och arbetsplatser. Hembesök och möten på ungdomarnas villkor.
Tjänsten utgår från Fyrisborgsgatan 2 och men kan ske på annat ställe.

Här kan du läsa mer om kommunens aktivitetsansvar

Ditt uppdrag

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som är under utveckling. Ditt uppdrag blir att arbeta med ungdomar genom uppsökande verksamhet.

I uppdraget ingår:

  • Motiverande samtal
  • Vägledning
  • Kartläggning
  • Jobbsökande aktiviteter
  • Kontaktnätskapande arbete mot vårdkontakter och andra instanser
  • Isolbrytande aktiviteter
  • Socialiseringsarbete.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har utbildning i motiverande samtal. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med ungdomar. Har du erfarenhet av arbete med behandlande insatser, kartläggning och av samarbete med olika myndigheter/aktörer ses det som meriterande.

Som person anpassar du dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du en person som samarbetar bra med andra människor.

Sist men inte minst söker vi dig som är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Åsa Bonin, samordnare, 018-727 23 11
Catharina Swedman, tillförordnad enhetschef, 018-727 79 11.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 018-727 24 23 
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2021-12-31 med eventuell möjlighet till förlängning under 2022 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet