Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Kurator

Diarienr:
UBN-2021-02698
Arbetsplats:
UYG Ekeby
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på UYG Ekeby behöver nu tillsätta en kurator med samordningsansvar för elevhälsan och med förmågan att sätta sig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

UYG Ekeby är en yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat Lärlingsutbildning i åtta nationella program och Hotell och turismprogrammet och Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Språkintroduktion. Ungefär 50 personal och cirka 350 elever finns på skolan.

Läs om skolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att som kurator delta i skolans elevhälsogrupp där samtliga professioner gemensamt arbetar för stöd, åtgärder och möjligheter för skolans elever, pedagoger och föräldrar. Kuratorn uppdrag är att föra in ett psykosocialt perspektiv i skolan för att bidra till att elever uppnår kunskapsmålen men också för att eleverna ska trivas. Skolkuratorn jobbar även med en rad externa myndigheter som socialtjänst, Bup och migrationsverket.

Din bakgrund

Till tjänsten som kurator med samordningsansvar för elevhälsan söker vi dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet från skola.

Du säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Vidare är du en person som är lugn och samlad i pressade situationer.
Sist men inte minst söker vi dig som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Sahlin programrektor, 076-695 99 19.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Heidi Bischop, 018-727 28 80
LR Mathias Gustafsson- Lafitte, 018-727 28 80.


Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2021-12-21, med eventuell förlängning Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet