Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Yrkeslärare - operatörsutbildning inom Life Science vuxenutbildning

Diarienr:
AMN-2021-00174
Arbetsplats:
Operatörsutbildning vuxenutbildning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av Life Science-industrin vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som yrkeslärare - operatörsutbildning inom Life Science på vuxenutbildningen. Välkommen med din ansökan! 

Vuxenutbildningen är en dynamisk verksamhet som ständigt arbetar för utveckling och förbättring. Här kommer du rakt in i en "nybyggaranda" på många plan. Du kommer att arbeta i lokaler i Uppsala Business Park och samarbeta med bransch och vuxenutbildning för att möta Life Science-industrins rekryteringsbehov.

Här kan du läsa mer om arbetsplatsen

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som yrkeslärare på operatörsutbildningen undervisar du i kurser som finns på industritekniska programmet på gymnasienivå. Du ingår i ett litet lärarlag om tre personer. Lärarlaget ansvarar för elevernas utbildning på plats men även i planering och kontakt med praktikplatser. Du varierar teoretisk undervisning med praktisk träning i vårt metodrum. På grund av det samhälleliga läget genomförs delar av undervisningen på distans. Variationen av närundervisning och distans är ett arbetssätt som vi kommer att fortsätta med på operatörsutbildningen.  

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Life Science och alternativt maskinteknik eller är yrkeslärare inom industriteknik. Har du lärarlegitimation alternativt påbörjad yrkeslärarutbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet inom Life Science-industrin, livsmedelsproduktion eller processteknik. Vi ser gärna att du har erfarenhet från internationella samarbeten inom Life Science och nationella samarbeten för kompetensförsörjning.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska samt goda kunskaper i Officepaketet. Det är en fördel om du har kunskaper om lärplattformar som pedagogiskt verktyg. Utöver detta behöver du ha goda kunskaper i hygien och mikrobiologi och GMP. Det är även meriterande om du har kännedom om och kontaktnät inom branschen.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du  lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Ramqvist, enhetsrektor, 018-727 07 89
Karin Bärve, utvecklingsledare, 018-727 21 77.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Zazli Zade, 018-727 32 22
Lärarnas Riksförbund, Petter Birgersson, 076-807 10 56. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-06-30 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet