Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare

Diarienr:
KTN-2021-00383
Arbetsplats:
Fritid Uppsala
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i fritidsverksamhet och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som fritidsledare. Vi ser fram emot din ansökan!

Vårt uppdrag är att utifrån hälsa, lärande, kultur, jämställdhet, delaktighet, allas lika värde och samverkan och entreprenörskap/utveckla sitt intresse att bedriva:

 • fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år i direkt anslutning till skolans slut och på skollov
 • tonårsverksamhet för ungdomar i åldern 13-18 år på deras fria tid
 • att tillsammans med Fritid Uppsalas fritidsklubbar/fritidsgårdar erbjuda gemensamma evenemang för barn och ungdomar.
Här kan du läsa mer om Uppsala kommuns fritidsklubbar
Här kan du läsa mer om Uppsala kommuns fritidsgårdar

Ditt uppdrag

Du kommer att tillsammans med dina kollegor planera, leda, utvärdera och utveckla fritidsklubbsverksamheten (10–12 år) och tonårsverksamheten (13–18 år). I arbetet ingår att inspirera barn och unga till lärande och utveckla det man är intresserad av, ta tillvara barn och ungas engagemang och kreativitet och förmågor och intressen. Det ingår även att arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna, planera och utföra aktiviteter, skapa en utvecklande samt stimulerande och trygg miljö.

I uppdraget ingår även att:

 • hålla kontakt med vårdnadshavare
 • delta i planeringsdagar
 • samverka med exempelvis skola, socialtjänst och bibliotek
 • planera friluftsdagar
 • hantera konflikter
 • delta i kompetenshöjande utbildningar.
I samverkan med socialtjänst  kommer du att arbeta förebyggande för att mellanstadiebarn och deras familjer får det stöd som de behöver för att inte hamna i normbrytande beteende samt att bryta utveckling i ett normbrytande beteende. Det förebyggande arbetet sker genom att:
 • Samverka med bland annat skolan, vårdnadshavarna, socialtjänsten, bibliotek, studieförbund, föreningar kunna arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga.
 • Skapa förutsättningar och inspirera barn och unga till lärande och utveckla det man är intresserad av.
 • Ta tillvara på barn och ungas engagemang, kreativitet och förmåga att lära sig nya saker.
 • Arbeta aktivt med vårt förhållningssätt, det goda bemötandet och allas lika värde för att alla barn och unga ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna.

Din bakgrund

Vi söker dig som har fritidsledarutbildning. Vi ser gärna att du har kompletterande pedagogisk utbildning, utbildning i normkritiskt arbete och ledarskapsutbildning. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i till exempel fritidsverksamhet. Har du erfarenhet av att arbeta som fritidsledare och/eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer ses det som meriterande. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.

Du behöver behärska det svenska språket obehindrat, ha goda IT-kunskaper och inneha B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper inom samtalsmetodik och konflikthantering. Utöver detta får du gärna ha spetskompetens inom idrott, konst, foto eller film.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Behzad Dariusson, enhetschef, 018-727 62 81.

Fackliga företrädare: 
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44/072 546 89 70
Kommunal, 010-442 88 16.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning till och med 2022-12-30 Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet