Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Rektor Berga grundsärskola

Diarienr:
UBN-2021-02633
Arbetsplats:
Berga grundsärskola Utbildningsförvaltningen
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Grundsärskolan i Uppsala kommun är under tillväxt och befinner sig i en positiv utvecklingsfas för att ytterligare ta ett kliv i vårt arbete mot en högkvalitativ verksamhet där alla elever utvecklas maximalt utifrån sin förmåga. Nu söker vi en rektor till Berga grundsärskola som vill fortsätta leda detta utvecklingsarbete framåt och precis som vi ser rektorsuppdraget som det viktigaste och roligaste chefsjobbet.

Berga grundsärskola är en av fem grundsärskolor i Uppsala kommun. Skolan ligger i Kåboområdet och delar lokaler med Bergaskolan. På skolan går det till hösten ca 30 elever som läser mot ämnen och ämnesområden. Personalgruppen består av ca 30 personal där behörigheten är hög. Skolverksamheten på Berga grundsärskola präglas av såväl en trivsam miljö som ett starkt utvecklingsfokus och arbete för elevens bästa.

Uppsalas grundsärskolor befinner sig i en spännande fas med stort fokus på utveckling av verksamheten där rektorerna har ett mycket nära samarbete. Rektorerna arbetar bland annat utifrån en gemensam verksamhetsplan som de sedan omvandlar till skolvisa planer. Rektorerna samarbetar även kring kompetensförsörjning och delar bland annat på ett gemensamt, mycket välfungerande elevhälsoteam. Som rektor för Berga grundskola kommer du också att få ta ansvar för vissa gemensamma frågor för skolformen grundsärskola.

Läs mer om skolan här

Ditt uppdrag

Som rektor leder du den pedagogiska verksamheten och har fullt ledningsansvar för personal, ekonomi, elevhälsa och arbetsmiljöfrågor. Du driver skolans systematiska kvalitetsarbete mot uppnådda kunskapsresultat hos eleverna. Du arbetar tillsammans med dina medarbetare och rektorskollegor med fokus på att alla elever utmanas i sitt lärande och utvecklas så långt som möjligt utifrån den egna förmågan. I Uppsalas skolor arbetar vi i enighet med värdegrundsorden Tillsammans – Nyskapande – Göra skillnad.

Som chef i Uppsala kommun har du tillgång till omfattande stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning och erfarenhet inom hela eller delar av det pedagogiska område som är relevant för den verksamhet tjänsten avser. Det är meriterande om du även har skolledarutbildning/rektorsutbildning. Du har erfarenhet av ledningsarbete inom grundskolan eller grundsärskolan; som rektor, biträdande rektor eller annat lednings- och utvecklingsarbete som bedöms som relevant för tjänsten. Vidare är du van att driva skolutveckling, är kunnig och uppdaterad på skolans styrdokument samt har kunskap och erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete.

Som ledare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samt förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Vidare är du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vi ser även att du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du samarbetar väl med andra och ser det som en fördel att arbeta i lag. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten kontakta:
Områdeschef Barbara Kowalska, 018-727 20 28

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta: 
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet Skolledare Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Sveriges skolledarförbund Johanna Wallin, 018-727 63 21
Ledarna Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet