Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Speciallärare

Diarienr:
UBN-2021-02626
Arbetsplats:
Västra Stenhagenskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet av arbete som speciallärare och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som speciallärare. Vi på Västra Stenhagenskolan erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan senast 14 maj! 

Västra Stenhagenskolan är en grundskola åk F-9, med cirka 440 elever. På låg- och mellanstadiet är det en klass per årskurs och på högstadiet tre. Skolan inrymmer också en förberedelseklass med 14 elever samt en liten undervisningsgrupp för elever främst inom ASD och språkstörning. Bland personalen är engagemanget och kompetensen stor. På skolan finns ett stort driv för utveckling och intresse för aktuell skolforskning. Vi jobbar hela tiden för att skapa tillgängliga lärmiljöer för alla elever. Skolans elevhälsoteam har en central plats på skolan med målet att ge lärare och elever förutsättningar att lyckas på bästa sätt. Enheten har sex förstelärartjänster som tillsammans med skolledning arbetar med skolutveckling. Västra Stenhagens fritidshem tar vid när skoldagen är slut för eleverna på lågstadiet. Personalen på fritids är väl sammansvetsade och jobbar med ständig utveckling. Närhet till natur, tillgång till träslöjdssal, textilslöjdssal, ateljé och en stor sporthall möjliggör en stor variation för barnen. 

Västra Stenhagenskolan är en skola med ett mångsidigt arbete för att ge varje elev möjligheter att nå sin potential. Skolan ligger centralt beläget i Stenhagen och några kilometer från centrala delarna av Uppsala. Det finns goda bussförbindelser och även cykelväg till skolan. Stadsbiblioteket har filial i lokalerna och en fin idrottshall finns att tillgå. Skolans ändamålsenliga och trevliga och fräscha lokaler har naturen runt knuten vilket ger stora möjligheter till uteaktiviteter.

Här kan du läsa mer.

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta aktivt med elever i behov av särskilt stöd, ge stöd till pedagoger och elever och främst i grupp men i vissa fall även enskilt. Det ingår även att skapa förutsättningar tillsammans med elevhälsans och skolans olika professioner för att nå vårt mål om att alla elever kan lyckas och känna sig lyckade, ge förslag på lämpliga strategier, metoder, material och verktyg i dialog med andra samt delta i teamens arbete med att utveckla utbildningen för alla elever.

I uppdraget ingår även att:

  • stötta elever med särskilda behov
  • undervisa både enskilt och i smågrupper
  • närvara vid ordinarie undervisning
  • handleda kollegor
  • bidra till verksamhetens utveckling.

Din bakgrund

Vi söker dig som har svensk lärarlegitimation och speciallärarexamen. Det är meriterande om du har utbildning i neuropsykologiska funktionshinder, i läs- och skrivsvårigheter, i språkstörning och utbildning gällande särbegåvning. 

Arbetet kräver att du tidigare har arbetat som speciallärare. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med handledning av pedagoger och arbetat med särskild undervisningsgrupp. Du behöver ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska. Det är ett krav att du har  
god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan. Vidare behöver du ha kunskaper i att hantera digitala verktyg (IKT) och grundläggande IT-kunskaper i Office 365.

Det är en fördel om du har kunskaper i system som Pro-Renata, E-barn och Unikum. Det är även en fördel om du har kunskaper i aktuell forskning inom specialpedagogik. 

Som person är du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar samtidigt som du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat och är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.
Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och är 
bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson, rektor, 018-727 81 18
Erica De Korostenski, biträdande rektor, 018-727 88 12

Facklig företrädare: 
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95
LR, Helena Dübeck, 018-727 24 23

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-10 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet