Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Handläggare

Diarienr:
UBN-2021-02622
Arbetsplats:
Antagning och placering
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du arbeta med administration, hantera ansökningar och ha kontakt med vårdnadshavare på en arbetsplats som kännetecknas av bra laganda? Då bör du söka tjänsten som handläggare hos oss på Antagning och placering!

Vår enhet arbetar på uppdrag av utbildningsnämnden och verkställer dess beslutade regelverk för antagning och placering av barn och elever inom förskola, grundskola och gymnasieskola samt nyanlända barn och elever på mottagningen för nyanlända förskola och skola. Inom enheten hanteras även utbetalning av den resursfördelning som varje verksamhet har rätt till för varje barn och elev.
Antagning och placering ingår i avdelning Hemkommun inom utbildningsförvaltningen. Antagningens verksamhet ligger strategiskt samlat tillsammans med andra verksamheter inom Utbildningsförvaltningen så att samarbete med andra enheter inom och utanför UBF kan genomföras på ett smidigt sätt. Antagningen arbetar i ABW- miljö ( activity based working) vilket betyder att många förvaltningar samarbetar om arbetsplatser i olika miljöer beroende på vilken aktivitet som jobbet innebär.

Ditt uppdrag

I ditt uppdrag som handläggare är du förvaltningens ansikte utåt i kontakter med vårdnadshavare som söker förskola eller annan pedagogisk omsorg i Uppsala kommun. Du kommer att hantera ansökningar och placeringar, informera och samtala med vårdnadshavare som har frågor om förskolor och förskoleval samt hantera föräldrafakturering och avgiftskontroller.
Vi erbjuder ett omväxlande jobb där möjlighet ges att utveckla verksamheten och andra arbetsuppgifter som kan bli aktuella inom Utbildningsförvaltningen och inom ramen för den sökandes kompetens och uppdrag.
Som handläggare har du kontakt med medborgare via telefon och mail och behöver därmed vara professionell i ditt bemötande både muntligt och skriftligt. Du ingår i en grupp tillsammans med andra förskolehandläggare på antagningen och samarbetar med övriga antagningsgrupper på enheten. I antagningen ingår även antagning grundskola, gymnasieskola och mottagningen för nyanlända förskola och skola.

Din bakgrund

För att arbeta som handläggare på Antagning och placering krävs det att du har en administratörsutbildning,  Systemutbildningar: IST Microsoft Office t ex  Excel och Word. Det är också ett krav att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och kunskaper i engelska. Därutöver kräver tjänsten erfarenhet av kund/medborgarkontakt och  myndighetsutövning där hantering av beslut ingår i arbetsuppgifterna. Vi ser det som meriterande om du som söker har IST förskola , Molntjänster: Onedrive, Teams och DHS. Även erfarenhet av att ha arbetat i en politiskt styrd organisation och av förskolans administrativa område ses som meriterande.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Vidare är du en person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.
Sist men inte minst söker vi dig som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Caroline Sedin, enhetschef, 018- 727 19 65.

Facklig företrädare:
Vision 018- 727 24 33
Kommunal 010 - 442 88 16
Lärarförbundet 018- 727 24 50
Akademikerförbundet 018 - 727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Omgående enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet