Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Undersköterska, natt till Svartbäcksgården

Diarienr:
ALN-2021-00260
Arbetsplats:
Svartbäcksgården
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Vill du vara med och bidra till sjukvården i Uppsala? Svartbäcksgården söker just nu dig som har undersköterskeutbildning i vård av äldre och som vill vara med och värna patientens bästa med fokus på trygghet och tillgänglighet. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan! 

Vi tar emot personer från 17 år med varierande diagnoser. Totalt har vi 58 vårdplatser fördelade på två avdelningar. 
Att vistas på ett korttidsboende är tidsbegränsat och under vistelsen görs en vårdplanering för att utreda framtida hjälpbehov. Insatserna individanpassas efter patientens behov och önskemål. Efter vistelsen ska patienten kunna återgå till ett så självständigt liv som möjligt i det egna hemmet eller i ett särskilt boende. Vi tar även emot palliativa patienter och vårdar personer i livets slutskede. Anhörigas medverkan och information och kunskap är viktig under vistelsen.

Tjänsten är 75 procent natt. Önskar du arbeta heltid så kommer resterande 25 procent att förläggas på dagtid.

Ditt uppdrag

Som undersköterska arbetar du med traditionellt vård- och omsorgsarbete på natten och ska ha förmåga att kommunicera och arbeta efter människors olika behov och förutsättningar. På natten arbetar två, ibland tre, undersköterskor tillsammans och har hand om 29 patienter. Du förväntas delta i vissa möten på dagtid samt läsa mail och protokoll från möten regelbundet för att hänga med på vad som beslutats i olika forum.

ditt uppdrag ingår:

  • Att ha ett rehabiliterande arbetssätt
  • Att hjälpa patienterna med personlig omvårdnad inklusive munvård
  • Att hjälpa palliativa patienter i livets slutskede
  • Utifrån patientens behov och välbefinnande samverka och vara behjälplig kring kosthållning och nutrition, bland annat genom att verka för goda matvanor och en god måltidsmiljö
  • Utföra delegerade arbetsuppgifter enligt HSL, som läkemedelshantering, blodtryckskontroll och såromläggningar
  • Dokumentation i Siebel
  • Kommunicera med patienter, anhöriga, andra professioner i verksamheten samt andra aktörer
I arbetet ingår det också att ha ett eller flera ansvarsområden på avdelningen.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har undersköterskeutbildning och minst ett års erfarenhet av traditionellt omvårdnadsarbete. Du måste också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt god dokumentations- och datorvana. Vi ser det som meriterande om du har kunskap i journalsystemet Siebel, erfarenhet av korttidsvård samt erfarenhet av akutsjukvård.

Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du en person som uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som samarbetar bra med andra människor. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Magdalena Prevéus, enhetschef, 018- 727 66 61

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 75% (tjänsten är 75 procent natt. Önskar du arbeta heltid så kommer resterande 25 procent att förläggas på dagtid).. Tillträde: 2021-06-01, eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet