Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Skolpsykolog

Diarienr:
UBN-2021-02562
Arbetsplats:
Grundsärskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du psykologlegitimation och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på grundsärskolan behöver nu tillsätta en skolpsykolog. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Grundsärskolan är till för barn som har svårt att klara grundskolans mål på grund av intellektuell funktionsnedsättning. Grundsärskolan har årskurserna 1–9 och finns på fem olika enheter. Elevhälsoteamet har sin bas på en av grundsärskolorna men arbetar på alla grundsärskolornas enheter.

Här hittar du mer information.

Ditt uppdrag

Vi söker en skolpsykolog till grundsärskolans elevhälsoteam som arbetar mot alla grundsärskolor i Uppsala kommun. Som skolpsykolog på grundsärskolan kommer du att arbeta med hälsofrämjande och förebyggande arbete. Det övergripande målet för skolpsykologens uppdrag är att i ett tvärprofessionellt team bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling, vilket bland annat innefattar arbete med anpassningar, förhållningssätt och bemötande utifrån våra elevers funktionsnedsättningar och behov. I ett individperspektiv arbetar skolpsykologen för att undanröja hinder för varje elevs lärande och utveckling. Du gör bedömningar av orsaker till elevers svårigheter och relaterade behov, gör utvecklingsbedömningar av enskilda elever och remitterar vid behov till andra vårdgivare för vidare utrednings- och behandlingsinsatser. På gruppnivå genomför skolpsykologen konsultationer och handledning av till exempel arbetslag eller enskilda medarbetare, i syfte att förstå elevernas svårigheter och behov ur ett psykologiskt perspektiv och möta elevernas behov i skolmiljön.

Tillsammans med övriga professioner i elevhälsan genomför skolpsykologen utbildnings- och kompetensutvecklande insatser riktade till grundsärskolans personal. Skolpsykologens uppdrag är också att hjälpa skolan som organisation att se hinder och möjligheter i elevernas kontext, samt att bidra till utvecklingsarbete på organisationsnivå. I och med att elevhälsoteamet arbetar riktat mot Uppsala kommuns samtliga fem grundsärskolor, med rektor för respektive skola som uppdragsgivare och är arbetssättet konsultativt till formen där en betydande del av arbetet består av självständigt utförande och uppföljning av efterfrågade insatser.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har psykologlegitimation. Du ska ha erfarenhet av arbete med individer med intellektuell funktionsnedsättning och autismspektrumtillstånd. Du ska vara van att självständigt arbeta och konsultativt med flera uppdragsgivare. Du ska även ha vana av samarbete och samverkan i tvärprofessionellt team och där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Det är meriterande om du har handledarutbildning och utbildning i lågaffektivt bemötande och positivt beteendestöd. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av tidigare arbete som skolpsykolog inom elevhälsan. Det är en fördel om du har kunskap och erfarenhet av arbete med individer med flerfunktionshinder. 

Du ska ha goda dator- och systemkunskaper och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även positivt om du har körkort.

Uppdraget passar dig som har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du identifierar ett problems beståndsdelar och ser sambanden där emellan. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du är en person som samarbetar bra med andra människor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Sandlund, rektor Eriksberg grundsärskola, 018-727 50 16. 
Karin Malmberg, samordnare för grundsärskolans elevhälsoteam, 018-727 25 55. 

Fackliga företrädare: Psykologförbundet, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11. 

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: 2021-08-09 Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet