Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Programrektor till Katedralskolan

Diarienr:
UBN-2021-02557
Arbetsplats:
Utbildningsförvaltningen, avdelning gymnasieskolan
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Nu söker Katedralskolan i Uppsala kommun en programrektor med ansvar för språkintroduktion. Du ska kunna både förvalta och vidareutveckla Katedralskolan tillsammans med ledningsgrupp och medarbetare. Du omfamnar skolans historik som en berikande väg framåt. Har du erfarenhet som skolledare och är en tydlig och samarbetsinriktad ledare är du välkommen att söka jobbet!

Katedralskolan är Uppsalas största gymnasieskola med över 1400 elever. På skolan erbjuds utbildningar inom Barn- och fritidsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet och International Baccalaureate samt språkintroduktion (IMS). Med anor från 1200-talet omsätter vi vår rika historia i vår ständiga strävan efter att erbjuda en verksamhet som ligger i framkant av den pedagogiska utvecklingen.

Vi tror att en nyckel till framgång är vår uppgift att förbereda våra elever för att arbeta och bidra till samhället. Det gör vi bland annat med kunskap om grundläggande demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. Ett sätt är att utbilda eleverna att tänka kritiskt, att granska fakta och att se konsekvenserna av olika alternativ. På så vis närmar sig eleverna ett vetenskapligt sätt att tänka och arbeta.

Nu söker vi en programrektor som ska ansvara för språkintroduktionsprogrammet (IMS).

Inom IMS arbetar vi aktivt med alla delar av det reglerade uppdraget. Vi erbjuder våra drygt 100 elever på språkintroduktion undervisning på samtliga nivåer (1-4) samt alfabetiseringsgrupper. Vid Katedralskolan erbjuds även central mottagning och kartläggning för den kommunala gymnasieskolans IMS-organisation.

Läs mer om skolan här: Katedralskolan

Ditt uppdrag

Som programrektor för språkintroduktion ingår du i skolans ledningsgrupp där arbetet med övergripande planering och genomförande sker. Ledningsgruppen består av rektor, sex programrektorer och en administrativ chef.

Du ansvarar för ditt program med pedagogiskt ledarskap och har elev- och personalansvar. Du planerar och leder det dagliga arbetet och skapar goda förutsättningar för elevernas kunskapsutveckling och måluppfyllelse. I uppdraget ingår även att driva och utveckla verksamheten tillsammans med skolans lärare och annan personal, arbeta för att skapa en bra och trygg läromiljö för skolans elever, samt ett nära samarbete med elevhälsan.

I det här uppdraget får du möjlighet att få vara med och skapa goda förutsättningar för morgondagens medborgare.

Som chef i Uppsala kommun har du också stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskolan och har erfarenhet som skolledare med elev- och personalansvar. Har du erfarenhet som skolledare inom gymnasieskolan (med elev- och personalansvar) ser vi det som en fördel, liksom erfarenhet av arbete med språkintroduktion, som skolledare eller i en annan roll, samt erfarenhet från arbete inom kommunal skolverksamhet. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta utifrån styrdokument och skollagen, samt goda kunskaper om hur gymnasieskolan är uppbyggd.

Du har en lärarexamen för gymnasieskolan och svensk lärarlegitimation. Det är meriterande om du har en påbörjad eller avslutad rektorsutbildning, liksom goda kunskaper om aktuell skolforskning.

Som ledare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå goda resultat. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. Vidare är du tydlig genom att säkerställa att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du anpassar dig också lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring, och är bra på att samarbeta med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Slutligen är du en person med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Andreas Widmark, enhetsrektor, 018-727 98 11 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledarförbund, Johanna Wallin, 018-727 63 21
Lärarförbundet skolledare, Anders Ekegärd, 018-727 00 91
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20  år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet