Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Förskollärare

Diarienr:
UBN-2021-02426
Arbetsplats:
Molnets förskola
Förvaltning:
Utbildningsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du intresserad av att arbeta på en förskola där du på ett inflytelserikt sätt får ta plats och där lekfullt lärande värdesätts? Vill du vara en del av ett arbetsteam där man dagligen arbetar för att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö för barnen? Välkommen med din ansökan till tjänsten som förskollärare! 

Till Molnets förskola söker vi snarast två positiva förskollärare. Du som söker ska vara nyfiken, noggrann och strukturerad och ha god kännedom om våra styrdokument läroplan och skollag.

Läs om förskolan

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att planera och genomföra aktiviteter enligt läroplanen och uppmuntra barnen till kreativitet och kunskapsbyggande. Det ingår även att aktivt delta i skolans utvecklingsarbete, bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal samt bedriva en anpassad pedagogisk verksamhet utifrån både individens och gruppens behov och förutsättningar.

I uppdraget ingår även att:

  • delta i möten med vårdnadshavare
  • hålla utvecklingssamtal
  • delta i planeringsdagar
  • hålla i pedagogiska samlingar
  • skriva veckobrev
  • använda digitala hjälpmedel
  • analysera och följa upp det egna arbetet.

Din bakgrund

Till den här tjänsten söker vi dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan, förskollärarlegitimation och alternativt inväntar legitimation. Det är dessutom meriterande om du har handledarutbildning, deltagit i Skolverkets webbkurs om utomhusdidaktik, vidareutbildning gällande barns språkutveckling och språkutvecklande arbetssätt, professionsfördjupande kurs för förskollärare om 7,5 hp och kompletterande pedagogisk utbildning. Du ska ha erfarenhet av arbete på förskola, pedagogiskt arbete och undervisning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete eller VFU på förskola, arbete med barn i behov av särskilt stöd, arbete som förskollärare, utomhuspedagogik, språkutvecklande arbetssätt och arbete på förskola med hög andel barn med annat modersmål än svenska.
Du ska ha kunskaper om skollagen, kunskaper om läroplanen, god kännedom om skolans styrdokument samt förskolans läroplan, goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i Office-paketet. Det är även positivt om du har goda datorkunskaper och kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Vidare är du en person som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Annelie Bülow Rektor 018-727 74 34.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstid t o m 2022-07-02 Omfattning: 100% Tillträde: Omgående enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet