Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Brandinspektör

Diarienr:
RÄN-2021-00077
Arbetsplats:
Utbildningsenheten
Förvaltning:
Brandförsvaret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Uppsala brandförsvar söker just nu dig som har utbildning inom brandskydd, räddning och säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Utbildningsenheten ansvarar för intern utbildning, extern utbildning och brandförsvarets övningsfält. Vår verksamhet präglas av utveckling och du kommer att bli en viktig del av denna. Enheten består av en blandning av servicetekniker, samordnare och brandinspektörer.
Avdelningen Samhällsskydd bidrar till ett säkrare samhälle genom bland annat tillsyner, handläggning av remisser, tillståndsgivning och olycksutredning. Avdelningen består av två enheter, tillsyn och remiss samt samhällsbyggnad och tillstånd. Här arbetar en blandning av brandinspektörer och brandingenjörer. Avdelningen ligger i framkant inom myndighetsutövning och består av 16 drivna medarbetare.

Ditt uppdrag

Denna tjänst innebär att du kommer jobba på både utbildningsenheten och enheten för tillsyn och remiss.
På utbildningsenheten kommer du främst att jobba med extern utbildning. Du kommer att få vara med att utveckla och genomföra våra brandskyddsutbildningar.

Dina arbetsuppgifter inom enheten för tillsyn och remiss kommer att bestå till största delen av tillsyner. Uppgifterna kan komma att anpassas efter din bakgrund och tidigare erfarenhet.

Eventuellt blir skifttjänstgöring som brandman under sommaren aktuellt.

Din bakgrund

För den här tjänsten krävs det att du har utbildning inom brandskydd, räddning, säkerhet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att bedriva brandskyddsutbildning, av tillsyn enligt Lagen om skydd mot olyckor eller Lagen om brandfarliga och explosiva varor, av räddningsinsatser och inom myndighetsutövning samt erfarenhet inom byggnadstekniskt brandskydd.
Du ska ha goda kunskaper i Office-paketet och goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt har B-körkort. Har du dessutom kunskaper inom filmredigering och inom Daedalos samt kunskap om systematiskt brandskyddsarbete inom olika verksamhetstyper är det meriterande.

Vi söker dig som fattar beslut utifrån tillgänglig information och agerar därefter. Du kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
Vidare är du en person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jenny Englund, enhetschef utbildning, 018-727 31 25
Cheri Brundin, enhetschef tillsyn och remiss, 018-727 31 44.

Facklig företrädare:
Fredrik Noén, Sveriges ingenjörer, 018-727 31 11
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49
Emma Forsman, Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till Uppsala brandförsvar. Vi ansvarar för räddningstjänst, brandtillsyn, tillstånd och tillsyn gällande brandfarliga och explosiva varor samt information och utbildning i brandsäkerhet i Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner. Vi ansvarar även för sotning/rengöring och brandskyddskontroll i de tre kommunerna. Vi tar fram underlag till räddningsnämnden och följer upp och genomför nämndens beslut.

Tjänst hos oss kan innebära att den anställde krigsplaceras vid Uppsala brandförsvar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsalabrandforsvar.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet