Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Fritidsledare

Diarienr:
KTN-2021-00363
Arbetsplats:
Järlåsa
Förvaltning:
Kulturförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du fritidsledarutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi behöver nu tillsätta en fritidsledare med förmågan att sätta sig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av vårt viktiga arbete!

Vi söker medarbetare till fritidsverksamheten inom Uppsala kommun.
Vi bedriver fritidsklubbar, tonårsverksamhet och evenemang inom fritidsverksamheten. Fritidsklubbarna är en öppen verksamhet för årkurs 4 till 6 med verksamhet dagligen mellan klockan 13-18 och heldagsomsorg vid lov och studiedagar. Tonår är eftermiddagar och kvälls och helgarbete enligt schema. Fritidledartjänsten innebär arbete både på fritidsklubb och tonårsverksamheten samt viss administrativt arbete.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga, ta tillvara barn och ungas engagemang och kreativitet och förmågor och intressen. Det ingår även att arbeta aktivt med det goda bemötandet och allas lika värde för att alla ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna samt bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med övrig personal.

Din bakgrund

Krav för att söka tjänsten är att du har en fritidsledarutbildning och erfarenhet av att arbeta som fritidsledare, arbete med barn och ungdomar med emotionella och/eller sociala svårigheter och arbete med barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Du måste också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Vi ser det som en fördel om du även har kompletterande pedagogisk utbildning, utbildning i normkritiskt arbete och ledarskapsutbildning, kunskaper inom konflikthantering, kunskaper inom HLR, spetskompetens inom idrott, konst och foto eller film eller  arbete med barn och ungdomar med funktionsvariationer, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Uppdraget passar dig som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring.
Du är en person som är lugn och samlad i pressade situationer. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Isacsson chef fritid västra 018-727 54 34.

Facklig företrädare:
Vision 018-727 14 77
Kommunal 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=[/url]

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet