Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Områdeschef äldreomsorg

Diarienr:
ALN-2021-00230
Arbetsplats:
Vård - och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Är du en engagerad, tydlig och trygg ledare med chefserfarenhet inom vård och omsorg? Vill du vara med och verka för innovativa arbetssätt och välfärdsteknologi inom området? Då kan detta uppdrag i Uppsala kommun vara din nya utmaning!

Område boende ansvarar för särskilda boenden för omvårdnad och demens och ingår i avdelningen för egen regi inom Vård- och omsorgsförvaltningen i Uppsala kommun. Verksamheten är indelad i olika områden där du ansvarar för det ena. Som områdeschef för boende rapporterar du till avdelningschefen för särskilt boende. Tjänsten är en utökning som möjliggjorts genom statliga medel.  

Ditt uppdrag

I uppdraget som områdeschef har du det övergripande ansvaret för ett antal vårdboenden. Du leder arbetet inom ditt område genom dina verksamhetschefer som du stöttar och coachar i deras chefsuppdrag. Verksamhetscheferna har personal- och ekonomiansvar för sina verksamheter.

Du ansvarar för att leda och styra verksamheten mot uppsatta mål så att den bedrivs resurseffektivt och med hög kvalitet. Du skapar goda förutsättningar för delaktighet för våra äldre, närstående och medarbetare i utvecklingen av verksamheten. Tillsammans med förvaltningens övriga funktioner ansvarar du också för att säkerställa en långsiktigt god verksamhet och ekonomi samt verka för innovativa arbetssätt och välfärdsteknologi i syfte att vara en attraktiv arbetsgivare och höja kvaliteten inom verksamheten.
Du ingår i ledningsgrupp tillsammans med andra områdeschefer och samverkar med andra avdelningar inom förvaltningen för att bidra till helheten.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets staber när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig chefserfarenhet inom vård och omsorg samt examen från en högskoleutbildning inom ett område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. 
Erfarenhet av att leda chefer är meriterande och vi ser gärna att du har erfarenhet av ledaruppdrag inom äldreomsorg. Någon form av ledarskapsutbildning är önskvärt. 
Tjänsten ställer krav på kunskap om lagstiftningen inom området, en god förmåga att använda relevanta systemstöd samt goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

För att lyckas och trivas i tjänsten, ser vi att du är engagerad, tydlig och trygg i din roll som chef. Du brinner för ledarskap och att göra skillnad. Du har förmåga att vara flexibel och pedagogisk. och du har helhetssyn. Du förstår både ekonomiska samband och vilka övriga faktorer som leder till en välmående verksamhet där både medarbetare, närstående och våra äldre trivs. Vi ser fram emot att du bidrar till vår utveckling med glädje och kunskap.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Rasmus Sundström, avdelningschef, 018-727 85 88
Annika Vogel, avdelningschef, 018- 727 26 33

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Jennie Eriksson, 018-727 24 39 
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22 
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16


I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100 % Tillträde: enligt överenskommelse Lönebeskrivning: enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet