Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Ekonomichef till utbildningsförvaltningen och kulturförvaltningen

Diarienr:
KSN-2021-01204
Arbetsplats:
Kommunledningskontoret
Förvaltning:
Kommunledningskontoret
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Har du erfarenhet som ekonomichef eller motsvarande och vill vara med och bidra till barn och ungas skolgång samt till ett rikt kulturliv? Välkommen att söka detta jobb där du varje dag har möjlighet att göra skillnad och bidra till ett bättre samhälle.

Utbildningsförvaltningen inom Uppsala kommun är en sammanhållen förvaltning för skolformerna förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Våra cirka 6000 medarbetare arbetar dagligen med 37 000 barn och elever. Att vara en sammanhållen förvaltning ger oss styrka och en unik möjlighet att samverka mellan våra olika skolformer, yrken och kompetenser mot ett gemensamt mål.  Vårt mål är att varje barn och ungdom ska ha en god utbildning och en studentmössa med sig ut i livet. 

Inom kulturförvaltningen finns merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga såsom allaktivitetshus, bibliotek, fritidsgårdar, fritidsklubbar, kulturhus, kulturskola, konstmuseum, naturpedagogisk verksamhet, offentlig konst samt arenor för scenkonst. Förvaltningen arbetar för att alla medborgare ska ha tillgång till ett rikt kulturliv, oavsett ålder.

Ekonomistaben är organiserad inom Uppsala kommuns kommunledningskontor. Du rapporterar till ekonomidirektören och ingår i ekonomistabens ledningsgrupp. Som ekonomichef för utbildningsförvaltningen ingår du också i utbildningsdirektörens ledningsgrupp.

Se filmen om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund

Ditt uppdrag

Som ekonomichef för utbildningsförvaltningen och för kulturförvaltningen tillika enhetschef inom ekonomistaben är du ett nära stöd till förvaltningsledning och förvaltningsdirektör när det gäller styrning, ledning och planering av verksamhet med särskilt fokus på strategiska ekonomifrågor. Vi erbjuder rätt person möjligheten att arbeta i ett stort och komplext sammanhang där det varje dag finns möjlighet att göra skillnad. Hos oss finns en ständig samverkan och i våra frågor möts komplexa och utmanande perspektiv.

Som en av ekonomistabens enhetschefer är du närmsta chef till ett team med ekonomer som huvudsakligen utgör det verksamhetsnära ekonomistödet för de två förvaltningarnas alla chefer. Du har ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar på enheten som idag består av 16 medarbetare inklusive en gruppchef som har chefsansvar för fyra av medarbetarna.

I uppdraget ingår att utveckla och förbättra arbetssätt och ekonomiprocesser samt ekonomistödet till chefer inom förvaltningarna tillsammans med dina medarbetare. Du ansvarar för att leda och planera samt analysera och utveckla nämndens/förvaltningens verksamhet utifrån ett ekonomiskt perspektiv för att skapa långsiktig ekonomisk stabilitet. I uppdraget ingår arbete med ersättningsmodeller till såväl de fristående som de kommunala verksamheterna. Du har ett nära samarbete med förvaltningen och är en central länk mellan ekonomistaben och förvaltningen.

Tillsammans med övriga stabsfunktioner som ingår i utbildningsförvaltningens ledningsgrupp samordnar och utvecklar du ett sammanhållet stabstöd till förvaltningen. Som medlem i ekonomistabens ledningsgrupp är du aktiv i utvecklingen av kommunens ekonomistyrning och uppföljning. Du leder/deltar också i andra utvecklings- och förändringsprojekt inom det ekonomiska området.

Din bakgrund

Vi söker dig med god förmåga och gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en roll som ekonomichef på ledningsnivå eller motsvarande. Du har erfarenhet av chefskap med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet och har arbetat i en större komplex organisation med en bredd av ekonomifrågor på strategisk och taktisk nivå. Vi efterfrågar även erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation och att du är bekväm att arbeta digitalt. Som grund har du högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som är relevant för uppdraget.

Det är meriterande om du dessutom har något av följande:

  • ledarskaps- eller chefsutbildning
  • erfarenhet från motsvarande roll i annan kommun
  • erfarenhet från utbildningsverksamhet för barn och unga
Som ledare är du närvarande och skapar goda förutsättningar för en bra arbetsmiljö, engagemang och utveckling. Du har lätt att skapa förtroende samt att lyssna och anpassa din kommunikation till olika målgrupper. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå resultat. Du har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera därefter. 

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Ola Hägglund, ekonomidirektör, 018-727 19 55, eller Kajsa Angerdal, HR-specialist, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Augusti 2021 eller enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet