Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

specialpedagog / speciallärare inom yrkesutbildning

Diarienr:
AMN-2021-00136
Arbetsplats:
Yrkesutbildningar vuxenutbildning
Förvaltning:
Arbetsmarknadsförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Yrkesutbildningar vuxenutbildning går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en specialpedagog/speciallärare inom yrkesutbildningar som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Har du erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd och vill arbeta med specialpedagogiskt stöd och elevhälsoteamsarbete? Då kan det här vara jobbet för dig!

Vuxenutbildningen på UJC Boländerna är en kommunal vuxenutbildning belägen på Bolandsgatan 4 i Uppsala. Vi erbjuder vuxna möjligheten att studera allmänna ämnen på grundläggande och gymnasial nivå, yrkesutbildningar inom vård och omsorg, barn och fritid, trädgård, restaurang, läkemedelsoperatör, utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Våra kurser bedrivs i form av närundervisning. Vi arbetar aktivt med att integrera digital teknik i undervisningen. Alla lärare har tillgång till egen laptop och skolan är välutrustad med smartboards i alla klassrum. Vi arbetar i lärplattformen Learnify. Vårt lärarlag präglas av flexibilitet och samarbete och pedagogiska diskussioner.

Läs mer om vår verksamhet här: Utbildnings- och jobbcenter 

Ditt uppdrag

I den här rollen kommer du först och främst att tillsammans med bland annat rektor, kurator och studie och yrkesvägledare ingå i ett elevhälsoteam som jobbar med skolans elever i behov av stöd. En viktig uppgift är att kunna vägleda våra behöriga och engagerade lärare så att de i sin tur kan ge sina elever så bra förutsättningar som möjligt. Enskilda elevärenden kan vara en del av arbetet men skall inte vara arbetets övervägande del. Det är viktigt att du tillsammans med oss är öppen för att skapa, och vid behov omformulera och din roll. Du kommer att rapportera till enhetsrektor.

Din bakgrund

Vi söker dig som har specialpedagogutbildning eller speciallärare. Du har även erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Arbetet kräver dessutom goda kunskaper inom Office-paketet samt väl förtrogen med olika digitala stödverktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med vuxna med kort utbildningsbakgrund och med annat modersmål än svenska eller har erfarenhet av arbete med yrkesutbildningar och svenska som andraspråkselever.

Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare är du en person som samarbetar bra med andra människor. Sist men inte minst söker vi dig som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Ramqvist, enhetsrektor, 018-727 07 89
Kristoffer Moteie, biträdande rektor, 018-727 29 65

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Nazli Zade, 018-727 32 22
LR, Petter Birgersson, 076-807 10 56

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till arbetsmarknadsförvaltningen. Här arbetar vi med arbetsmarknadsinsatser, försörjningsstöd, vuxenutbildning, konsumentfrågor och introduktion av nyanlända. Målet är att alla ska erbjudas möjlighet till egen försörjning. Därför arbetar vi nära näringslivet och arbetslivets parter för att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet