Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Familjebehandlare

Diarienr:
SCN-2021-00166
Arbetsplats:
Eksätra HVB
Förvaltning:
Socialförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har akademisk utbildning och är socionom och vill bli en del av vårt team på Eksätra HVB. Vill du vara med och bidra på ett konkret och viktigt sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som familjebehandlare!

Eksätra HVB är ett behandlingshem med sju platser för placerade barn samt ett antal platser för omfattande öppenvårdsinsatser. Målgruppen är barn i grundskolan med neuropsykiatrisk diagnos och/eller svår beteendeproblematik. Anledningen till placeringen är vanligtvis komplex. Det är dock viktigt för oss att ta tillvara och fokusera på barnens och familjens egna resurser. Arbetet utförs utifrån beteendevetenskapliga teorier, systemteori samt lågaffektivt bemötande. En viktig del i vårt arbete är individuellt utformat föräldrastöd utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Vi jobbar på uppdrag av socialtjänsten och insatserna är flexibla utifrån barnets/ungdomens enskilda behov. All behandling utgår från ett nära samarbete med familj, skola, socialtjänst och vid behov Landstinget.

Familjearbetet leds av familjebehandlare i nära samarbete med Eksätras teamledare och psykolog, varav den senare är huvudansvarig för barnens behandling. Tillsammans leder de verksamhetens team bestående av behandlare och behandlingsassistenter och fritidspedagoger.

Läs om verksamheten

Ditt uppdrag

I arbetet ingår att du är tillsammans med teamledaren och psykologen ansvarig för familjearbetet i verksamheten och det arbete som sker i öppenvård, både genom att bedriva det själv och genom att handleda behandlarna och behandlingsassistenterna. En viktig del av ditt arbete kommer att vara föräldrastöd och behandling genom kognitiva, beteendeterapeutiska och familjeterapeutiska tekniker. I dina arbetsuppgifter ingår även arbetet med barn och ungdomar och övrigt arbete som förekommer på ett HVB och samt samarbete med socialtjänsten och andra professionella instanser.

Din bakgrund

Du som söker jobbet som familjebehandlare på Eksätra HVB måste ha akademisk utbildning och vara socionom. Det är också ett krav att du har längre erfarenhet av att arbeta med familjebehandling. Därutöver kräver tjänsten Körkort B och goda kunskaper i svenska språket.
Vi ser det som meriterande om du som söker har grundläggande psykoterapeututbildning motsvarande steg 1. Utbildning i att arbeta med föräldrastödsprogram, exempelvis KOMET och Projekt support eller Tryggare barn och erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neuropsykiatrisk problematik och samt deras familjer. Det är även ett stort plus om du har IT-kunskaper.

Vi söker dig som är lugn och samlad i pressade situationer. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du en person med förmågan att sätta dig in i andras perspektiv och förstå deras situation.
Sist men inte minst söker vi dig med god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar. Du identifierar ett problems beståndsdelar och ser sambanden där emellan. Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Zorica Petkovic, enhetschef 018 727 23 29
Hannes Torhell, biträdande enhetschef 018 727 23 52

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR 018-727 24 24
Vision 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet