Coronaviruset och covid-19: Folkhälsomyndigheten har beslutat om skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd för att förhindra smittspridningen. Läs mer om covid-19 och coronaviruset

Stäng

Kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att uppsala.se ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om hur vi använder kakor på uppsala.se
Ledigt jobb

Legitimerad sjuksköterska

Diarienr:
ALN-2021-00196
Arbetsplats:
Vård och omsorgsförvaltningen
Förvaltning:
Äldreförvaltningen
Publicerad:
Sista ansökningsdag:

Vill du vara med på en spännande resa i vår nya hälso- och sjukvårdsorganisation?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med insatser från basal omvårdnad till avancerad hälso- och sjukvård.
 
Vi behöver dig som är legitimerad sjuksköterska till någon av våra verksamheter inom vård- och omsorgsboende, LSS, psykiatri, hemsjukvård samt joursjukvård.

Vi vill ta tillvara på lärdomar och kunskap i en gemensam vård- och omsorgsförvaltning. Vår nya hälso- och sjukvårdsorganisation ska ge goda förutsättningar att med förändringskraft utföra det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget, samt möta utvecklingsarbetet mot Effektiv och nära vård 2030 i samarbete med Region Uppsala.

Ditt uppdrag

Du kommer att arbeta nära våra patienter och brukare från unga vuxna till äldre och blir en viktig del i verksamheten både för dem och dina kollegor. Hos oss får du:

 • ett varierat, självständigt, stimulerande och ansvarsfullt arbete
 • ett arbete där du ansvarar för och ordinerar omvårdnadsåtgärder
 • ett nära samarbete med kollegor som fysioterapeut/sjukgymnast, arbetsterapeut, omvårdnadspersonal och läkare
 • möjligheter att utvecklas som legitimerad sjuksköterska inom din profession
Vi arbetar hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande med högkvalitativ vård efter behov där brukaren är delaktig och medskapare i sin vård. Läs mer om sjuksköterskeuppdragen i våra verksamheter här!

Utöver en trygg anställning och konkurrensmässig grundlön erbjuder vi:
 • kollektivavtal med tjänstepension, sjuklön, semesteravtal och försäkringar
 • extra ersättning vid föräldraledighet
 • försäkring under arbetstid och resa till och från arbetet genom AFA
 • friskvårdsbidrag och möjlighet till förmånscykel
 • ett uppdaterat introduktionsprogram till din nya roll, med handledning och kollegialt stöd
 • en gemensam hälso- och sjukvårdsorganisation med ett nätverk av sjuksköterskor och möjligheter till fortbildning. Vi har nära samarbete med Uppsala universitet
 • samverkan och nära relationer mellan verksamhet, stödfunktioner och arbetstagarorganisationer
 • tillgång till tjänstefordon, digitala hjälpmedel och arbetskläder
 Inom Uppsala kommun arbetar vi enligt vår värdegrund välkomna nyskapande, arbeta tillsammans och göra skillnad.
Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Din bakgrund

Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är nyexaminerad legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är meriterande, liksom relevant vidareutbildning.

Du är ansvarstagande och kan driva ditt arbete framåt för att nå resultat i samarbete med andra. Du utgår från helheten för att kunna se saker i ett större sammanhang och har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan lösa komplexa frågor och problem.

För att du ska trivas hos oss är du en person som både har förmåga att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete men också förmåga att planera om och omprioritera när förutsättningar ändras. Du är bra på att samarbeta och har lätt att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som i skrift är en förutsättning, samt god datorvana. Körkort efterfrågas i de verksamheter där bilkörning är en del av arbetsuppgifterna.

Ansök redan idag då vi intervjuar och anställer löpande!

Om du är intresserad av att arbeta inom korttids- och växelvård ber vi dig skriva det i din ansökan!

Upplysningar

Har du frågor om tjänsterna eller verksamheterna, kontakta verksamhetschef, Hanna Sandlund, 018-727 64 64, eller verksamhetschef Jenny Wallén 018-727 16 30. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018-727 6712 eller Sandra Sjöblom 018-727 6703.

Facklig företrädare: Vårdförbundet, 0771-42 04 20

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

Uppsala kommun

Uppsala kommun är en av Sveriges största arbetsgivare inom kommunal vård och omsorg. Omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen har gått samman till en gemensam vård- och omsorgsförvaltning med ca 6500 anställda. Vård- och omsorgsförvaltningen ska svara mot behoven av tydlighet, helhetssyn, resurseffektivitet och förändringskraft inom den kommunala hälso- och sjukvården samt omsorgen men också i utvecklingsarbetet.

Vård- och omsorgsförvaltningen

Uppsala kommuns vård- och omsorgsförvaltning är en modern arbetsgivare präglad av förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer. En samlad hälso-och sjukvårdsorganisation i en gemensam förvaltning ger möjlighet att satsa på hög kompetens och systematisk utveckling och innovation. Vi delar på expertfunktioner där vi ser behov, det frigör tid som istället kan användas till utvecklingsarbete. Vi erbjuder en bra arbetsmiljö och ett vänligt arbetsklimat. Vi bemöter varandra och våra vårdtagare med samma empati och respekt som vi själva önskar bli bemötta med.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: 100% Tillträde: Enligt överenskommelse Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet ovan vid "Har du frågor gällande rekryteringsprocessen/registrering av din ansökan" så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att klicka på "Sök jobbet".

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sök jobbet